Nationala

Partea bună găsită de staff-ul naționalei U20 după 0-7 cu Italia: „A existat un plus, în ciuda scorului”

Anthony Petre // foto: frf.ro

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 03 decembrie 2021

Cătălin Munteanu (42 de ani), „secundul” lui Bogdan Lobonț (43) la echipa națională U20 a României, a găsit un plus la ultimul meci jucat de reprezentativa U20, scor 0-7 cu selecționata similară a Italiei.

Pe 15 noiembrie, echipa națională U20 a României a suferit o înfrângere usturătoare, 0-7 cu reprezentativa Italiei. Gazdele conduceau cu 5-0 la pauză, la capătul unei reprize în care poarta „tricoloră” a fost apărată de Otto Hindrich. La pauză, locul lui Hindrich a fost luat de Anthony Petre, un portar în vârstă de 18 ani care evoluează la echipa U19 a celor de la Bologna.

Petre a fost învins de două ori, dar a limitat proporțiile scorului cu câteva intervenții salvatoare pe final. Tânărul goalkeeper l-a impresionat profund pe Cătălin Munteanu, „secundul” reprezentativei U20 a României, care îl consideră pe Anthony drept „plusul ultimei acțiuni”.

Plusul găsit de Cătălin Munteanu după Italia - România 7-0

>

„La ultimul meci, chiar dacă scorul a fost cum a fost, a existat un plus. Portarul Anthony Petre, care vine din Italia, de la Bologna, de a intrat în a doua repriză. Pentru mine era un jucător necunoscut, Lobby îl știa un pic mai bine din campionatul Primavera din Italia. Eu cred că este un portar de viitor, care și-a demonstrat calitățile și cred că e un plus de la ultima acțiune”, a declarat Cătălin Munteanu la GSP Live.

Dificultăți avem la fundașii laterali. Dreapta îl avem doar pe Corbu, împrumutat la Metaloglobus, iar lateral stânga l-am avut ultima dată pe Sălceanu, de la Dunărea Călărași, dar este născut în 2004 și îi mai trebuie ceva timp. 

- Cătălin Munteanu, antrenor secund România U20

Citește mai multe știri despre echipa națională: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.