Liga 1

CHINDIA - CFR CLUJ. „Centralul” Radu Petrescu nu i-a rămas dator campioanei » După ce inițial i-a refuzat un penalty, s-a revanșat câteva minute mai târziu

Valentin Costache își creează un avantaj lovind mingea cu brațul // foto: captură DigiSport

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 04 decembrie 2021

CFR Cluj a deschis scorul în meciul cu Chindia Târgoviște profitând de o eroare de arbitraj a „centralului” Radu Petrescu. Înainte ca mingea să ajungă la Billel Omrani, marcatorul golului, Valentin Costache a preluat-o cu brațul. Cu câteva minute înaintea fazei de gol, arbitrul îi refuzase un penalty campioanei.

Minutul 21 la Ploiești. Valentin Costache primește mingea de la Ciprian Deac, intră în careul advers și, după o „contră” cu Laurențiu Corbu, mingea îi sare în brațul drept. Profitând de preluarea cu brațul, Costache păstrează mingea și i-o pasează lui Omrani, care șutează plasat, lângă bara stângă. 1-0 pentru CFR Cluj.

Valentin Costache își creează un avantaj lovind mingea cu brațul // foto: captură DigiSport

Cadou pentru CFR Cluj la Ploiești 

Radu Petrescu, „centralul” partidei, era la doar câțiva metri de fază, cu o vedere foarte bună la duelul Costache - Corbu, dar nu a fluierat.

Radu Petrescu, la doar câțiva metri de fază // foto: captură DigiSport

CFR Cluj putea primi două penalty-uri

Anterior, în minutul 8, el îi iritase inițial pe ardeleni. După o lovitură liberă executată de Ciprian Deac, campioana a cerut penalty la un duel între Daniel Popa și Daniel Graovac, dar „centralul” a rămas impasibil.

Fundașul oaspeților a fost blocat cu brațul de Popa, la nivelul gâtului. A reușit să se ridice pentru a trimite mingea spre poarta adversă. Din păcate pentru el, Căbuz a intervenit salvator, iar Radu Petrescu a lăsat jocul să continue și nu a mai întors faza. 

Duelul dintre Popa și Graovac

În minutul 85, CFR putea să primească de asemenea penalty. Omrani era în colțul careului când a fost lovit în mod evident cu genunchiul în gambă de Simo Roumpoulakou.

Chindia, din nou dezavantajată de arbitraj!

Pe 30 noiembrie, în sferturile Cupei, cu Sepsi (scor final 1-2). În minutul 58, la 2-0 pentru oaspeți, târgoviștenii trebuiau să primească o lovitură de la 11 metri. La un corner al Chindiei, Branislav Ninaj l-a avut în marcaj pe Paul Iacob. 

Ninaj a respins mingea cu capul, dar l-a izbit violent cu brațul în plină figură pe stoperul dâmbovițenilor! Plasat excelent, „centralul” Sebastian Colțescu nu a dictat penalty! Decizie inexplicabilă.

19 noiembrie, în campionat, cu Rapid (scor final 2-2). Giuleștenii au egalat la 2 în minutul 90, prin Younes Bnou Marzouk, care se afla într-o poziție evidentă de ofsaid. În plus, au reclamat și alte două decizii ale „centralului” Andrei Chivulete: eliminările lui Laurențiu Corbu și Tiberiu Căpușă

9 greșeli majore contra Chindieis-au luat în actualul sezon al Ligii 1, cele mai multe din cele 16 echipe. Trupa lui Emil Săndoi a beneficiat și de ajutorul arbitrilor, având cinci decizii pro eronate

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.