Liga 1

Petrescu, despre gafa de arbitraj de la golul CFR-ului: „Nu mai zicea nimeni nimic dacă ne dădea penalty!”

Dan Petrescu celebrând golul lui Billel Omrani

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 04 decembrie 2021

CFR Cluj s-a impus în deplasarea cu Chindia, scor 1-0. La finalul partidei, Dan Petrescu (53 de ani), antrenorul clujenilor, a comentat faza controverată de la golul marcat de Omrani, în care Costache a atins mingea cu mâna înainte ca atacantul francez să marcheze golul decisiv.

  • La faza golului decisiv de la Ploiești, Valentin Costache primește mingea de la Ciprian Deac, intră în careul advers și, după o „contră” cu Laurențiu Corbu, mingea îi sare în brațul drept. Profitând de preluarea cu brațul, Costache păstrează mingea și i-o pasează lui Omrani, care șutează plasat, lângă bara stângă. 1-0 pentru CFR Cluj.

Petrescu acuză un alt moment petrecut înainte de faza golului, când CFR ar fi trebuit să primească o lovitură de pedeapsă: duelul dintre Daniel Popa și Daniel Graovac, când fundașul oaspeților a fost blocat cu brațul de Popa, la nivelul gâtului.

„M-am uitat și eu acum la fază, nu văzusem foarte bine ce s-a întâmplat. Cu un minut înainte am avut un penalty clar și cred că era totul ok dacă arbitrul acorda penalty și marcam. Atunci nu mai zicea nimeni nimic. 

Per total, arbitrul a greșit și de o parte și de cealaltă. Eu cred că nu a influențat rezultatul, victoria noastră este meritată”, a declarat Dan Petrescu potrivit digisport.ro.

Păi acum, îți dai seama că, și dacă m-ar fi lovit mingea, nu mai spuneam acuma că da. E normal. Dar eu nu am simțit nimic, nu știu. Probabil mi-a dat aici, în bandaj și de aia nu am simțit, nu știu
-Valentin Costache, CFR Cluj

„Afacerea” Petrescu: Radu a dat, Dan a profitat » CFR Cluj a învins-o pe Chindia, după un cadou primit de la „central”

CFR Cluj venea la Ploiești în căutarea celei de-a 6-a victorii consecutive în Liga 1, în fața Chindiei Târgoviște, formație fără victorie de 3 etape. 

Meciul a început abrupt, clujenii cerând penalty în minutul 8, la un duel dintre Graovac și Popa, când atacantul târgoviștenilor l-a blocat neregulamentar cu brațul la nivelul gâtului pe fundașul campioanei. 

„Centralul” Radu Petrescu a lăsat jocul să continue însă. La fel a făcut și în minutul 21, la hențul clar al lui Costache din momentul preluării, fază încheiată cu golul superb al lui Billel Omrani.

Spre finalul primului act, ardelenii puteau să-și majoreze avantajul, dar lovitura de cap a lui Costache a trecut pe lângă poarta lui Căbuz. La poarta cealaltă, Șerban a avut o ocazie uriașă de a restabili egalitatea, dar a trimis pe lângă la centrarea perfectă a lui Daniel Popa. 

Repriza secundă a mai adus ocaziile lui Păun, respectiv Neguț, dar scorul a rămas în continuare 1-0 pentru campioana României, care bifează astfel o nouă victorie și pune presiune pe FCSB înaintea meciului pe care roș-albaștrii îl dispută duminică, în fața arădenilor.

În minutul 85, CFR putea să primească de asemenea penalty. Omrani era în colțul careului când a fost lovit în mod evident cu genunchiul în gambă de Simo Roumpoulakou.

Citește mai multe știri de actualitate:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.