Formula 1

Momentul care l-a făcut pe Hamilton să înjure pe comunicarea radio: „Știu eu motivul pentru steagul roșu!” + L-a făcut „nebun” pe Verstappen

Momentul care l-a făcut pe Hamilton să înjure pe comunicarea radio:

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 05 decembrie 2021

Lewis Hamilton a fost extrem de nervos după ce cursa de Formula 1 din Arabia Saudită a fost întreruptă timp de peste 15 minute, după un accident în care a fost implicat Mick Schumacher. Neamțul nu a pățit nimic.

Pilotul Mercedes a înjurat în comunicarea radio cu echipa sa, supărat că rivalul Max Verstappen, al cărui cauciuc era distrus, are astfel șansa de a-și schimba pneurile fără să piardă locul de lider.

„De ce e steagul roșu? Parapetul arată ok. [înjurătură cenzurată pe transmisiune] Știu eu motivul pentru steagul roșu!”, a spus Hamilton în dialogul cu staff-ul.

Hamilton se oprise și el la boxe, dar când încă era Safety Car-ul pe circuit, iar Verstappen a trecut atunci pe locul 1, beneficiind și de o schimbare de pneuri „gratuită”.

Max Verstappen a schimbat pneurile fără să piardă locul de lider

Cauciucul lui Verstappen înainte de steagul roșu

Inițial a intrat Safety Car-ul, după care cursa a fost oprită temporar, pentru a fi reparat parapetul în care a intrat Mick Schumacher.

La reluarea cursei, au avut loc alte ciocniri și Grand Prix-ul de la Jeddah a fost din nou întrerupt. Mazepin, Perez și Russell au abandonat. Cursa a fost reluată în jurul orei 20:42.

Monopostul avariat al lui Mick Schumacher, care a declanșat haosul la Jeddah

Hamilton a câștigat MP al Arabiei Saudite

În turul #37, Hamilton a încercat să-l ocolească pe Verstappen, dar cei doi s-au ciocnit, iar pilotul britanic și-a avariat mașina și l-a acuzat pe olandez că a frânat intențional în fața lui, fără să știe că acesta primise indicația de a-l lăsa pe Hamilton să treacă. 

Șeful Mercedes, Toto Wolff, a dat cu căștile de masă de furie. „Omul ăsta e nebun. Nu știu ce se întâmplă. Conduce periculos”, a răbufnit Hamilton la adresa lui Verstappen. 

Ulterior, Verstappen a primit o penalizare de 5 secunde după ce a părăsit pista și și-a creat astfel un avantaj. 

Lewis Hamilton s-a impus până la urmă în Marele Premiu al Arabiei Saudite după o cursă plină de evenimente. Rivalul său a ieșit pe 2. Mercedes a pus ambele monoposturi pe podium, unde a ajuns și Bottas, pe 3. 

Britanicul e la egalitate de puncte cu Max Verstappen, înaintea finalei de la Abu Dhabi, pe 12 decembrie. 

O singură dată s-a mai întâmplat ca titlul să se decidă în ultima cursă, la egalitate de puncte: în 1974, cu Clay Regazzoni și Emerson Fittipaldi, când a câștigat brazilianul.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.