Liga 2

Victoria lui Haţegan!

Articol de Dan Henegar  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Alba a condus cu 1-0, dar arbitrul a întors meciul prin trei decizii acuzate vehement de gazde.

Şoc la Alba Iulia! După 0-0 la pau­ză şi 1-0 în minutul 55, Unirea, echipa care a înşirat doar victorii în acest retur, a pierdut incredibil cu 1-4. Iar arbitrul Ovidiu Haţegan nu a fost străin de dimensiunile luate de rezultatul final.

La 0-0, Poverlovici a fost tras clar de tricou de Dedu, dar centralul le-a refuzat ardelenilor penalty-ul (38). “Am fost faultat clar! N-am mai văzut un astfel de arbitraj”, a spus jucătorul. În partea secundă, Vîlcea a egalat după un fault clar în atac al lui Boroiban, care l-a împins pe Poverlovici (63). După 4 minute, Ha­ţegan a indicat penalty la o fază pe­trecută în afara careului. Re­luă­rile TV arată că şi faultul a fost discutabil!

Acelaşi Poverlovici a fost eli­minat, pentru al doilea galben şi n-a durat mult pînă cînd Vîlcea a făcut 3-1. Boroiban a preluat o minge, despre care gazdele spun c-a fost în afara terenului, şi-a centrat pentru Vidakovici, care a înscris! Asistentul Cristea nu a semnalizat nimic. Robson a stabilit scorul final, 4-1 pentru Vîlcea, dar ultimul cuvînt l-a avut tot Haţegan, care l-a eliminat, corect de data aceasta, şi pe Dîlbea.

“Nemernici ordinari”

Ardelenii au luat foc la final.

“Viciere clară de rezultat! Ne-au furat, ne-au tocat”, a spus Poverlovici. “Nişte nemernici ordinari. Ne-au făcut cu arbitrii! Au fost trei faze împotriva noastră. Cum am scos capul şi am spus că vrem performanţă, ne-au lovit la temelie! Şi-au bătut joc de noi. Nu am văzut o astfel de măgărie în viaţa mea”, a completat preşedintele Unirii, Marian Sarmeş.

Haţegan sub escortă

La finalul meciului, observatorul partidei, George Bădescu, s-a ferit să comenteze prestaţia centralului Ovidiu Haţegan. A cerut însă caseta jocului. Nici Haţegan nu a făcut co­mentarii, însă a plecat de la stadion în aceeaşi maşină cu observatorul Bădescu, protejaţi de importante forţe de ordine. “Eu nu zic nimic de arbitri. Nici cînd ne sînt defavorabili, nici acum”, a spus antrenorul oltenilor, Dumitru Teleşpan.

Fanii s-au revoltat la final

La final, publicul din Alba Iulia a acuzat violent conducerea Unirii, dar i-a aplaudat pe jucători şi pe an­trenorul Aurel Şunda. “Să plecaţi cu toţii, să vă fie ruşine! Lăsaţi pe alţii. Doar Şunda vrea performanţă, restul sînteţi veniţi la ciupeală”, au strigat suporterii. Aceştia i-au aplaudat pe jucători şi pe Şunda, iar apoi au scandat numele echipei din Mediaş. De altfel, la meci au asistat şi trei oficiali ai echipei Gaz Metan.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.