Nationala

Dan Petrescu, discurs dur despre situația fotbalului românesc: „V-am zis atunci când ne-am retras că o să ne regretați”

Dan Petrescu

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 08 decembrie 2021

Dan Petrescu (53 de ani), antrenorul celor de la CFR Cluj, a vorbit despre principalele probleme ale fotbalului românesc care au făcut ca naționala României să rateze al 6-lea Mondial consecutiv.

Petrescu este de părere că un factor foarte important îl reprezintă jucătorii care nu mai reușesc să se impună la echipele importante din afară, spre deosebire de vremea când Gică Hagi, Gică Popescu şi restul colegilor lor de la naţională evoluau la cluburi mari ale lumii.

Dan Petrescu: „Tot mergem în jos”

„Asta e realitatea, noi mergem în jos. Și la națională, și la nivel de club. Astea sunt rezultatele. Ne-au eliminat echipe din Kazahstan şi din Albania. Nu va fi ușor nici în viitor. Nu numai CFR, toate echipele din România vor suferi. Dar sper ca CFR să țină steagul sus. 

Eu am spus-o, și Hagi, și Popescu la fel, când ne-am lăsat că o să ne regretați și așa a fost. Din păcate, nu s-a făcut nimic ca în fotbalul românesc să mergem în sus. Tot mergem în jos. 

Dacă vă uitați, nu avem talente care să te facă să zici: «Mamă, ce jucători avem! Avem 100 de jucători și joacă pe la Real Madrid, la Milan». 

Din păcate, jucătorii români nu mai joacă la un nivel foarte mare. Dacă îmi spuneți un jucător în Anglia din ultimii 10 ani... Cel mai bun campionat din lume e Anglia, iar noi nu avem niciun jucător acolo, doar Pușcaș la Divizia B. 

Cum să facem față la alt nivel? E cum ai merge cu Mercedes și celălalt cu Dacie. Cam așa suntem noi în fotbal acum”, a declarat Dan Petrescu în cadrul unei conferințe de presă.

Video Dan Petrescu despre situația de la echipa națională: „Asta e realitatea! Ne ducem în jos! V-am zis atunci când ne-am retras că o să ne regretați”

>

Citește alte știri de actualitate:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.