Liga 1

Jurnalistul Gazetei, pus în „dificultate” de Octavian Popescu: „M-am chinuit să nu-l fac de râs”

Octavian Popescu, în FCSB - UTA // foto: Imago Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 09 decembrie 2021

Adrian Florea, șeful departamentului Fotbal Intern al GSP, a vorbit la GSP Live despre condiția fizică a lui Octavian Popescu (18 ani), unul dintre cei mai promițători jucători de la FCSB. 

Pornind de la o discuție despre condiția fizică a fotbaliștilor români, moderatorul emisiunii GSP Live, Costin Ștucan, și-a întrebat invitatul dacă „Octavian Popescu, la vârsta lui, de 19 ani (n.r. - îi va împlini pe 27 decembrie), arată ca un fotbalist?”

Adrian Florea: „M-am chinuit să aleg o poză cu Octavian Popescu prin care să nu-l fac de râs”

>

Adrian Florea a povestit o întâmplare din urmă cu aproximativ o săptămână, legată de apariția articolului din Gazeta Sporturilor despre testele de viteză de la FCSB, în care Octavian Popescu a fost lider incontestabil, cu o viteză maximă de 34,84 km/h.

„Acum vreo câteva zile, colegul Dan Udrea a scris un subiect despre Octavian Popescu, că a scos parametri fizici ca Mbappe. Eu, care am onoarea și plăcerea să fac paginile ziarului, m-am chinuit să aleg o poză cu care să nu-l fac de râs pe Tavi. E greu, pentru că el e un pui de gostat (n.r. - în sensul de pricăjit, firav)... Nu-mi dau seama de ce, poate nu a lucrat la juniori”, a relatat Florea. 

Poza aleasă pentru materialul despre Octavian Popescu // foto: Cristi Preda - GSP

Octavian Popescu, cel mai rapid de la FCSB 

  • Octavian Popescu a fost semnat de FCSB în vara lui 2020, pentru echipa a doua. 
  • În toamna anului trecut a fost promovat la prima echipă, iar de atunci a adunat 8 goluri și 10 pase decisive în 51 de meciuri pentru roș-albaștri.

La testele de viteză de la FCSB, unde monitorizarea s-a făcut cu ajutorul sistemului Catapult, cel mai modern și mai apreciat sistem GPS la nivel mondial, Octavian a ieșit primul.

Viteza pe care Popescu a dezvoltat-o a fost de 34,84 km/h, una foarte mare chiar și pentru competiții de nivel înalt, gen Champions League, Campionat Mondial, Campionat European.

De exemplu, după toate meciurile din faza grupelor la ultimul turneu final european, desfășurat în vară, cei mai rapizi jucători n-au trecut de 34 km/h. Printre ei: Spinazzola (33,8 km/h), Kingsley Coman (33,7 km/h), olandezul Gapko (33,6 km/h) și galezul Daniel James (33,5 km/h).

Nu înseamnă neapărat că acești jucători nu sunt mai rapizi de atât, ci că în respectivele jocuri au înregistrat, ca nivel maxim, viteza respectivă.

Citește mai multe știri despre FCSB: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.