Liga 1

CFR Cluj se apără folosindu-se de analiza GSP pe arbitraj: „E o statistică de referință și arată clar că suntem dezavantajați”

5 mari greșeli de arbitraj s-au comis împotriva CFR Cluj // foto: Imago Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Thursday, 09 December 2021

Marius Bilașco (40 de ani), oficial al clubului CFR Cluj, insistă pe idee că echipa sa a fost dezavantajată de arbitri în acest sezon și își sprijină discursul pe analiza recentă a Gazetei Sporturilor, în care s-a punctat numărul de greșeli pro și contra fiecărei formații din Liga 1. 

În ultimele zile, arbitrajul a reprezentat unul dintre subiectele principale în Liga 1. Mai multe meciuri din etapa precedentă a campionatului, printre care cele jucate de CFR Cluj, FCSB și Universitatea Craiova, au fost influențate decisiv de erorile de judecată ale brigăzilor de arbitri. 

În acest context, Gazeta Sporturilor a întocmit o analiză în care a contabilizat toate greșelile majore pro și contra fiecăreia dintre echipele Ligii 1. 

Materialul Gazetei a relevat că CFR Cluj, acuzată că ar fi favorizată dupămeciul cu Chindia, scor 1-0, se află în grupul cluburilor care au avut mai degrabă de suferit de pe urma prestațiilor pe care le-au înregistrat arbitrii.

Marius Bilașco: „CFR Cluj este dezavantajată de arbitri” 

În această dimineață, Marius Bilașco, unul dintre oficialii campioanei, a afirmat că echipa sa este dezavantajată, bazându-se pe analiza din GSP. 

„Nu cred că avem de ce să fim acuzați. Am văzut într-un ziar o statistică elocventă, la subiect, legată de greșelile de arbitraj. Aia trebuie să fie de referință pentru toate cluburile din România. Fazele sunt discutabile, e normal, suntem subiectivi când vine vorba de echipa proprie, dar cred că acele greșeli grave au fost foarte bine punctate în acel articol.

Întotdeauna vor exista discuții de arbitraj, ne-am obișnuit în ultimul timp. Știm foarte bine că la final de sezon, când se trage linie, de obicei există un echilibru legat de greșelile pro și contra.

Noi suntem o echipă dezavantajată în acest sezon. Pe viitor ne dorim cu toții să discutăm mai puțin despre acest aspect. Avem așteptări mari ca în momentul în care va fi introdus sistemul VAR să mai eliminăm din aceste faze discutabile, care în final pot influența decisiv o partidă. Noi suntem în continuare o echipă dezavantajată, conform unor statistici făcute de oameni care au analizat fiecare echipă-n parte”, a spus Bilașco. 

„Chiar nu vă e rușine?” » Deschidere dură în Gazeta Sporturilor

Luni, 6 decembrie, după arbitrajele din meciurile Chindia - CFR Cluj și FCSB - UTA, jucate în weekend, Gazeta Sporturilor a reacționat în ediția tipărită. Titlul de pe prima pagină a fost „Chiar nu vă e rușine?”, iar explicația:

„Arbitrajul în Liga 1 e un dezastru absolut. După ce Radu Petrescu a făcut praf Chindia - CFR 0-1, brigada de la FCSB - UTA a tras aseară din toate puterile pentru echipa lui Becali, inventând două penalty-uri”.

VIDEO » Dan Petrescu, declarații înaintea partidei cu Jablonec

>

Citește mai multe știri despre CFR Cluj:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.