Liga 1

Rapidul boem

Articol de Radu Oprişan  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Echipa lui Rada a jucat frumos, dar a ratat imens. Şansa şi geniul lui Coman au adus punctele în Giuleşti.

Ciudat sentiment! Meci în Giuleşti spre finalul campio­na­tului, iar pe rapidişti nu îi interesează ce face, mă rog, ce a făcut Steaua. Sau cînd e finala Cupei. Probabil nici cei mai păti­maşi suporteri nu îşi mai amintesc un sfîrşit de sezon atît de liniştit. Un meci cu Pandurii la care să nu mai calculezi cît de prieten e Condescu cu Gigi Becali. Ce primă a promis rivala din Ghencea adver­sarului sau dacă Vasilache o fi uitat uitat ori ba că a cunoscut gloria pe De Kuip, cu Feyenoord, în tricou vişiniu.

Obligată să prindă Cupa UEFA, e­chipa lui Rada chiar a jucat fru­mos. 5 ocazii în primele 20 de mi­nute nu e rău: Burdujan (3), Ce­sinha (6), Dică (10), Săpunaru (20), dar mai cu seamă Dică (15), “de­ca­rul” trimiţînd cu capul din 5 metri peste poarta goală. Rapid a bifat încă o ratare mare în mintul 36, cînd nici Burdujan, nici Despotovici nu au ajuns la mingea care a trecut prin faţa porţii. Pandurii încă nu îl deranjaseră cu nimic pe Coman. Şi a venit faza penaltyului făcut cadou gorjenilor de eroarea lui Teo Crăciunescu (40). Coman a re­parat însă nedreptatea apărînd spec­­taculos. Tot el a păstrat ipos­taza de erou în minutul 45, cînd a prins pe linia porţii mingea bîlbîită de Constantin şi Bozovici.

La reluare, Burdujan a ratat fabulos (48), şut puternic din întoarcere, din 4 metri, pe lîngă. Mingea părea că nu vrea să intre în poarta Pandurilor. Fază identică trei minute mai tîrziu şi devenea clar că atacul e veriga slabă. Izbăvirea a venit de la Lazăr, exact în perioada în care gorjenii prinseseră curaj şi contraatacurile lui Vasilache şi Piţurcă puteau produce o surpriză. Neplăcută pentru Rapid.

“Nu eu am fost eroul meciului. Cu toţii i-am mulţumit lui Dani Coman, care a fost fantastic”
Costin Lazăr mijlocaş Rapid

“Pentru mine, Coman este Dumnezeu!”
Elinton Andrade portar Rapid

“Mi-am făcut doar datoria. Ca portar, eşti extrem de fericit cînd aperi un penalty la 0-0”
Dani Coman portar Rapid


Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.