Liga 1

CFR Cluj - Mioveni 1-0 » Victorie cinică a ardelenilor, care se mențin la 8 puncte de FCSB

+48 Foto
CFR Cluj - CS Mioveni, în etapa #19, live

Articol de Aurelian Botezatu  —  Sunday, 12 December 2021

CFR Cluj a câștigat acasă împotriva celor de la CS Mioveni, scor 1-0, după reușita lui Valentin Costache din prima repriză.

Cronică: „Leul” CFR și o „pradă” docilă

Clujenii au părut în multe momente că nu-și bat capul cu un adversar incapabil să-i pună cu adevărat în dificultate. Ca regele junglei, care se distrează cu prada înainte de a o devora

Fotbalul-șampanie nu e apanajul CFR-ului și așa a fost și aseară, cu Mioveniul lui Alex Pelici. Deși întâlnea o formație din zona „fierbinte” a clasamentului, ce venea după 12 etape cu o singură victorie, liderul nu s-a abătut de la jocul său pragmatic. 

10victorii consecutive au ardelenii pe teren propriu în Liga 1 2021/2022

În prima parte, tocmai oaspeții, echipa cu cel mai slab atac din Liga 1 la ora jocului (11 reușite), au făcut „muzica”. Campioana a părut să acuze și o anume oboseală - joi jucase cu Jablonec, în Conference League (2-0) - iar pe fondul letargiei vișiniilor, Sanoh, Blănaru, de două ori, și Bogdan Rusu au apărut periculos în fața porții lui Hindrich. 

Numai că, metehnă veche a argeșenilor, niciunul n-a reușit să bage mingea în plasă. Și dacă n-au făcut-o oaspeții, a punctat Valentin Costache. La o fază care nu anunța absolut nimic, cu un șut ce părea o „pradă” ușoară pentru portar, ex-dinamovistul l-a surprins complet nepregătit pe Iustin Popescu, ce poate fi considerat coautor. 

1-0, CFR-ul în grafic la pauză, fără să apese nicio clipă pe accelerator. Și în partea secundă, liderul a părut ca acel leu puternic, suveran, care se distrează cu prada. O are în ghearele sale, dar îi mai dă drumul, din când în când, pentru ca, la orice tentativă a acesteia de a evada, s-o ia din nou în stăpânire. 

Sigurjohnsson și Omrani și-au încercat și ei norocul cu nefericitul portar al Mioveniului, însă Popescu n-a mai comis-o. A rămas 1-0, o victorie de serviciu pentru lider, care-și ține astfel adversarele la distanță. Pentru Pelici, în schimb, se complică situația. El a fost contestat săptămâna trecută de rezerviști, iar acest nou eșec le dă apă la moară.

5victorii și un egal au clujenii în duelurile din Liga 1 cu Mioveniul

Lideri și la cele mai lungi perioade fără gol primit

Campioana a devenit echipa cu cea mai lungă perioadă fără gol primit: 665 de minute, între etapele 12 și 19. E urmată de Rapid, 623 de minute (et. 1-7), de FC Argeș, cu 590 de minute (6-12), iar de CFR Cluj, 470 de minute (2-7) și CSU Craiova, 464 de minute între rundele 9-14.

FINAL. CFR Cluj - CS Mioveni 1-0

800de spectatori asistă la meci, surse neoficiale

CFR Cluj - CS Mioveni, echipele de start

CFR Cluj: Hindrich - Susic, Graovac, Burcă, Camora - C. Deac, Boateng, Sigurjonsson - Omrani, Debeljuh, V. Costache 
Rezerve: Bălgrădean, C. Manea, Fl. Ștefan, Cestor, Bordeianu, Chipciu, A. Păun, Petrila, Alibec 
Antrenor: Dan Petrescu 

CS Mioveni: I. Popescu - Garutti, Scarlatache, Al. Iacob - Rădescu, Sanoh, M. Panait, D. Toma, Șerbănică - Blănaru, B. Rusu 
Rezerve: Ducan, Oancea, Balaur, Burnea, Buziuc, Bereș, Massaro, Coșereanu, Ciucureanu 
Antrenor: Alexandru Pelici

Stadion: CFR Dr. Constantin Rădulescu (Cluj-Napoca)
Arbitru: Găman George Cătălin (Craiova) / A1: Popescu Adrian (Craiova) / A2: Marchidanu Marius Cristian (Brăila)

Dan Petrescu la conferința de presă premergătoare partidei cu CS Mioveni

Conferința de presă a lui Alexandru Pelici, antrenor Mioveni

Citește și alte știri din Liga 1:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.