Handbal

Adi Vasile vrea să schimbe formatul Campionatului Mondial: „E foarte greu să înțelegi ceva cu modalitatea asta”

FOTO: Imago-Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Saturday, 11 December 2021

România a învins reprezentativa din Puerto Rico, scor 43-20 în al doilea meci al grupei II principale de la Campionatul Mondial de handbal feminin. Selecționerul Adrian Vasile (39 de ani) propune o modificare a sistemului competițional. 

Adrian Vasile nu a fost pe deplin mulțumit de prestația „tricolorelor” din meciul cu Puerto Rico. S-a agitat mult și le-a certat în timpul time-out-urilor. 

În conferința de la final, selecționerul s-a concentrat asupra altei teme de discuție. Crede că actualul format al turneului final nu este potrivit și că nu oferă o ierarhie finală elocventă. 

Adi Vasile ar vrea un nou format la Campionatul Mondial de handbal feminin

„Fără să desconsider vreo echipă, dar e o diferenţă foarte mare să joci împotriva naționalei Puerto Rico, apoi împotriva Suediei. Pentru noi, meciul cu Suedia va fi ultimul, din păcate, în competiţie, dar un meci în care o să fim cu totul acolo şi o să încercăm să-l câştigăm. La final voi trage o concluzie. 

Cu modalitatea asta de a face un Mondial, e foarte complicat să înţelegi care îţi este locul cu adevărat. Locul nostru în primele opt echipe ar fi însemnat să scoatem una din campioana mondială, olimpică sau locul 4 de la Jocurile Olimpice de la Tokyo”, a spus Adi Vasile, potrivit News.ro.

Selecționerul României propune un turneu divizat pe două categorii în prima fază, în funcție de clasamentul mondial. 

Cum se dispută acum Campionatul Mondial

Campionatul Mondial din Spania a avut la start 32 de formații. În prima fază, acestea au fost împărțite în 8 grupe. Primele 3 clasate din fiecare grupă s-au calificat mai departe, în 4 grupe principale. De aici, câte două formații merg în sferturile de finală.

Citește și alte știri din handbal: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.