Formula 1

Bătut de Verstappen în calificări și huiduit copios, Hamilton e încrezător: „Abia aștept cursa” + cum le-a răspuns fanilor

+22 Foto
Lewis Hamilton, după calificările din Abu Dhabi / Sursă foto: Imago Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 12 decembrie 2021

Dat favorit înaintea calificărilor, Lewis Hamilton va pleca de pe locul secund în Marele Premiu din Abu Dhabi, în spatele lui Max Verstappen.

  • Max Verstappen (Red Bull) și Lewis Hamilton (Mercedes) sunt la egalitate în clasamentul piloților, cu 369.5 puncte. Britanicul are 7 titluri în palmares, în vreme ce Verstappen încearcă să-l câștige pe primul al carierei.
  • Cursa va avea loc astăzi, de la ora 15:00. 

La interviurile ce au urmat sesiunii de calificări, septuplul campion mondial Lewis Hamilton a fost întâmpinat de publicul din Abu Dhabi cu un cor copios de fluierături. Britanicul n-a intrat în jocul fanilor, oferindu-le un răspuns elegant:

Nu contează ce vine din tribune. Avem un public grozav aici și mă bucur enorm să văd oameni sănătoși în tribune. În afara huiduielilor, noi avem o galerie foarte bună aici, deci va fi frumos”, a spus, împăciuitor, Hamilton.

Lewis Hamilton: „Suntem într-o poziție bună, pneurile au răspuns bine și abia aștept cursa”

În ceea ce privește timpul din calificări, Hamilton i-a dat credit lui Max Verstappen, însă e optimist că va reuși să-l învingă pe olandez în cursa de pe Yas Marina. 

„În primul rând, Max a făcut un tur foarte bun azi și eu am fost aproape de acel timp al lui, spre final. Dar el a fost foarte puternic și în antrenamente. 

Noi nu am avut replică pentru acel tur, care a fost unul fantastic pentru el, dar suntem într-o poziție bună, pneurile au răspuns bine și abia aștept cursa. Ați văzut că în primul viraj am țopăit puțin, iar apoi și în virajul 5, dar ulterior am mers bine, însă nu puteam să fiu mai rapid. 

Nu știu dacă e de la cauciucuri, dar oricum nu puteam să bat acel timp făcut de el. Nu sunt dezamăgit, sunt în prima linie, dar este diferență între pneuri. Sunt cel puțin la fel de rapid ca el cu aceleași pneuri. Să vedem unde ajungem din acel moment”, a spus Hamilton. 

Grila de start pentru Marele Premiu din Abu Dhabi:

FOTO Rivalitatea Verstappen - Hamilton din 2021, în imagini

+22 Foto
Bătălia Lewis Hamilton - Max Verstappen din 2021, în imagini / FOTO: Guliver/Getty Images

Citește și alte știri de actualitate: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.