Box

Campion la limită

Articol de Marian Ursescu, Andrei Crăiţoiu, Andreea Moldoveanu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Adrian Diaconu a cîştigat la puncte în faţa americanului Chris Henry, dar românul a avut emoţii mari în ultimele runde.

5.000 de spectatori au fost aseară la Polivalenta bu­cu­reş­­teană pentru a-l încu­ra­ja pe Adrian Diaconu în tentativa sa de a-l bate pe americanul Chris Henry şi de a deveni campion mon­dial interimar la categoria se­mi­grea, în versiunea WBC.

“Rechinul” şi-a ascuţit colţii în peste 120 de reprize de sparring, a tras din greu la antrenamente, dar titlul a venit mult mai greu decît se aştepta. Henry a fost mult mai bine pregătit şi a fost la un pas de a-l face KO pe român în ultimele trei reprize. Diaconu a strîns însă din dinţi şi a rezistat în ultimele nouă minute, agăţîndu-se cu disperare de braţele, capul sau picioarele americanului. Pînă atunci însă, Diaconu a dat tonul în ring, a lovit mult mai clar, dar niciodată decisiv.

În runda a opta românul a fost foarte aproape de a-şi face el, la rîndul său, adversarul KO. Un croşeu de dreapta la ficat l-a clătinat pe Henry. Seria de­vas­ta­toare a lui Dia­co­nu a fost oprită însă doar de gon­gul de final al re­prizei, care l-a sal­vat pe american. La final, Diaconu nici nu mai putea vorbi. “Vă mul­ţu­mesc din suflet că aţi fost alături de mine. Nici nu ştiţi ce emoţii am avut şi ce sentimente trăiesc acum”, a declarat Diaconu. Ro­mânul a fost îmbrăţişat de pre­şe­dintele Ro­mâ­niei, Traian Bă­sescu. “Am avut emoţii foarte mari, i-am ţinut pum­nii strînşi tot timpul şi mă bucur că a dovedit că e pu­ter­nic pînă la final”, a spus pre­şe­dintele.

600.000 de euro a fost bursa lui Adrian Diaconu în meciul cu Chris Henry.

“Adrian a luptat pînă la capăt şi nu a cedat în momentele grele. Asta înseamnă să fii campion, să te sacrifici în ring”
Leonard Doroftei, fost campion mondial WBA

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.