Liga 1

Mircea Rednic, conferință cu cărțile pe față! Totul despre ruptura din vestiar: „Ei sunt plătiți să joace, nu să mă schimbe! Cum să arunc prosopul?”

Mircea Rednic / Sursă foto: GSP

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Sunday, 12 December 2021

Mircea Rednic (59 de ani), tehnicianul celor de la Dinamo, a discutat în conferința de presă premergătoare partidei cu Chindia despre tensiunile din interiorul lotului

„Puriul” a recunoscut că vestiarul lui Dinamo e împărțit în „bisericuțe”, însă le cere atitudine fotbaliștilor în cele trei meciuri rămase din 2021. Rednic admite că există divergențe mari între el și jucători și povestește câteva episoade relevante petrecute în ultimele săptămâni

Mircea Rednic: „Ei sunt plătiți să se antreneze și să joace, nu să facă strategii și să schimbe antrenorul”

„A fost o săptămână mai complicată, mai grea din toate punctele de vedere. Au fost multe întâlniri între noi, întâlniri cu staff-ul, întâlniri cu jucătorii între ei. Am avut și o ședință la club. Sper ca toate aceste lucruri să se termine și să începem să aducem punctele de care avem nevoie.

Înaintea meciului cu FCU Craiova, am avut o discuție cu jucătorii. Le-am spus: «E vreo problemă între noi?» Mi-au răspuns: «Nu!» Apoi am vorbit iar după meciul cu Clinceni, n-au mai spus «nu». Nu i-am înțeles. Le-am spus că mă retrag atunci, dacă asta e problema. Ei sunt profesioniști, sunt plătiți să se antreneze și să joace, nu să facă strategii și să se gândească să schimbe antrenorul”, a spus Mircea Rednic.

Vreau să văd atitudine la meciuri. Acum, pot să spun că atmosfera chiar e foarte bună, nu vreau să fac legătura cu ce s-a întâmplat în ultima perioadă. Văd că sunt mai relaxați, mai cu zâmbetul pe buze.

- Mircea Rednic, antrenor Dinamo

Mircea Rednic, despre Matei și Filip: „Au fost și probleme de indisciplină”

Rednic rămâne însă consecvent în decizia de a-i scoate din lot pe Steliano Filip și Cosmin Matei:

„E o decizie a mea, pe care mi-o asum. Se întâmplă în viața echipei, mai ales atunci când unii jucători nu dau randament. Oricum, Filip și Matei acuză probleme medicale, nu s-au antrenat săptămâna aceasta. Au fost și probleme de indisciplină pe care nu pot să le spun aici

Am luat decizia pe care am luat-o și sper că a fost decizia bună. Sunt și jucători care trebuie să înțeleagă că nu pleacă doar antrenorul, mai pleacă și jucătorii”.

Rednic: „Cum să arunc prosopul?”

Rednic a adăugat: „Le-am spus încă de când am venit că le voi da tuturor șanse și voi lua o decizie la finalul anului. Nici jucătorii care au venit în perioada mea nu sunt siguri de locul lor. Eu nu plec! Am venit într-o situație grea și mi-am asumat, mi-am anulat operația de la șold pentru a veni să ajut Dinamo. Unii jucători nu acceptă concurența, nu acceptă deciziile antrenorului.

Cum să arunc prosopul? Mai sunt atâtea meciuri importante de jucat. Jucătorii sunt conștienți, știu că e o misiune grea, dar cine rămâne aici trebuie să lupte până la capăt pentru a ne îndeplini obiectivul”.

Mircea Rednic, despre...

...problemele echipei și meciul cu Chindia: „E vorba și de moral. Problema noastră e că nu reușim să înscriem. Am rulat toți atacanții. Va fi foarte greu să desfacem Chindia, o echipă organizată, cu jucători disciplinați. E o echipă formată din muncitori. Ne-am propus să luăm măcar cinci puncte din aceste trei meciuri”.

...cantonamentul din iarnă: „S-a decis că vom sta în țară în pauza de iarnă. Ne vom antrena la Săftica, vom avea și două partide amicale”.

Torje e suspendat. E o pierdere. El a arătat în ultima perioadă că e un lider.

- Mircea Rednic, antrenor Dinamo

VIDEO Dumitru Dragomir: „Curățenie! Păstrați doar 3-4 tineri, nu-i niciun Ronaldo sau Messi la Dinamo”

>

Citește și alte știri despre Dinamo:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.