Formula 1

FORMULA 1. Tatăl lui Hamilton s-a dus în boxa noului campion Verstappen, imediat după cursă! » Imaginile serii la Abu Dhabi

Anthony Lewis, felicitându-l pe Max Verstappen după ce a câștigat titlul mondial

Articol de Andrei Petrescu  —  Sunday, 12 December 2021

Max Verstappen este în premieră campion mondial de Formula 1. Olandezul de 24 de ani de la Red Bull l-a învins pe Lewis Hamilton (37 de ani) în MP de la Abu Dhabi. La finalul cursei, tatăl lui Lewis, Anthony Hamilton, l-a felicitat pe noul campion.

A fost un sezon pe muchie de cuțit în Formula 1, decis chiar în ultima etapă, cursa de la Abu Dhabi. Hamilton și Verstappen s-au întrecut pentru titlul mondial, adjudecat incredibil de olandez, după ce l-a întrecut în ultimul tur pe Lewis, pentru primul său titlu mondial din carieră.

Imediat după cursă, Anthony Hamilton, tatăl lui Lewis, s-a dus în boxa olandezului pentru a-l felicita pe marele rival al fiului său.

VIDEO. Tatăl lui Hamilton a mers în boxa lui Verstappen

Max Verstappen, campion mondial în Formula 1

Plecați cu același număr de puncte înaintea acestei curse, Verstappen și Hamilton s-au luptat până în ultimul tur pentru titlul mondial. Britanicul a condus cursa aproape în totalitate, după ce și-a depășit rivalul imediat după start. Mercedes a gestionat perfect tot parcursul cursei, Hamilon având 17 secunde avans după două opriri la boxe, cu 21 de tururi rămase.

Deși avea pneuri mai noi, Verstappen n-a reușit să reducă sub 10 secunde avansul față de Hamilton și lupta pentru titlul mondial părea jucată. Totul s-a schimbat însă cu 5 tururi înainte de final. Nicholas Latifi a lovit parapetul și a fost nevoie de intervenția Safety Car-ului, care a dat calculele peste cap. 

Verstappen a schimbat pneurile și a profitat de ocazia incredibilă care i-a apărut în față. Deși inițial anunțaseră că monoposturile rămase în urmă cu un tur nu vor putea depăși Safety Car-ul, organizatorii au revenit asupra deciziei! Astfel, cele 5 mașini dintre Hamilton și Verstappen au dispărut înainte de ultimul tur, când s-a reluat cursa. 

Verstappen n-a stat mult pe gânduri și l-a atacat rapid pe Hamilton. Mai lent, britanicul i-a rezistat doar câteva secunde. Și-a pierdut poziția de lider și n-a mai reușit să revină în fața lui Max, ratând astfel șansa de a cuceri al optulea titlu mondial din carieră. L-ar fi depășit pe legendarul Michael Schumacher, alături de care se află la egalitate în acest moment.

Citește și alte știri din Formula 1: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.