Altele

Ana Maria Popescu, surprinsă de fanii steliști: „În cartea de istorie a Stelei ai intrat / Cu spada în mână și masca tricoloră pe cap”

Ana-Maria Popescu (37 de ani), desemnată de curând cea mai bună spadasină a lumii în sezonul 2020/2021, și-a anunțat săptămâna trecută retragerea din activitate.

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 13 decembrie 2021

Ana Maria Popescu (37 de ani), desemnată de curând cea mai bună spadasină a lumii în sezonul 2020/2021, și-a anunțat săptămâna trecută retragerea din activitate.

Ana Maria Popescu a scris istorie în culorile roș-albastre, iar fanii steliști nu au uitat-o. O grupare din Peluza SUD a vizitat-o acasă pe sportivă. Au pregătit și un mesaj special, inscripționat pe un steag tricolor, lângă o imagine cu marea sportivă: „În cartea de istorie a Stelei ai intrat / Cu spada în mână și masca tricoloră pe cap”.

VIDEO Fanii Stelei, vizită-surpriză acasă la Ana Maria Popescu

„Alături de nume sonore ale sportului românesc din istoria Stelei și reprezentați de seama ai României printre care: Iolanda Balas, Niculae Nedeff, Ilie Nastase, Marius Lăcătuș, Cristian Gatu, Anghel Iordănescu; Ana Maria Brânză, tu faci parte din galeria marilor sportivi români.

Pentru toate bucuriile pe care ni le-ai adus, pentru multele medalii, pentru miile de ore de antrenament, de munca, de suferința, grupul Combat îți mulțumește”, au transmis fanii steliști. 

Ana Maria Popescu, de 5 ori cea mai bună spadasină a lumii

Ana Maria Popescu își încheie cariera cu 5 trofee de „cea mai bună spadasină” a lumii, ultimul cucerit chiar în acest final de an.

Ea a cucerit o sumedenie de medalii, atât în probele individuale, cât și în cele de echipă, inclusiv 3 la Jocurile Olimpice (aur pe echipe la Rio de Janeiro în 2016, argint la Beijing 2008 și Tokyo 2020, ambele individual). Are, pe deasupra, 8 medalii la Campionatele Mondiale, inclusiv două de aur, alături de echipă (Paris 2010, Catania 2011).

22 de medaliia adunat Ana Maria Popescu în carieră la competițiile majore - Jocuri Olimpice, Campionate Mondiale și Europene

Citește și alte știri din sportul românesc: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.