Liga 1

Ce trebuie să facă formațiile din Liga 1 pentru a obține licența » Schimbările anunțate de GSP, confirmate de Burleanu

La finalul Comitetului Executiv al FRF, președintele Răzvan Burleanu a susținut o serie de declarații și a dat detalii despre noul sistem de licențiere din Liga 1.

Articol de Vlad Nedelea, Cristi Roșu (video)  —  marţi, 14 decembrie 2021

La finalul Comitetului Executiv al FRF, președintele Răzvan Burleanu a susținut o serie de declarații și a dat detalii despre noul sistem de licențiere din Liga 1. 

FRF va schimba regulamentul de licenţiere pentru participarea pe prima scenă. Așa cum GSP.ro anunța încă de la începutul lunii noiembrie, echipele care nu vor avea un anumit punctaj în clasificarea Academiilor de juniori vor fi interzise sau vor fi amendate cu 100.000 de lei.

VIDEO Răzvan Burleanu a anunțat schimbările din sistemul de licențiere

>

„Întregul regulament a fost dezbătut și aprobat astăzi. Ar fi câteva modificări extrem de importante. Procedura de licențiere, atât pentru UEFA, cât și pentru UEFA Women Champions League, va începe mai devreme, pe 21 martie. Facem această modificare pentru a extinde perioada de verificare și revizuire, precum și pentru creșterea acurateții și pentru a avea timp de corecții. Termenul pe care îl avem la TAS va rămâne nemodificat. 

Se introduce în manualul de licențiere criteriul sportiv privind clasificarea academiilor de copii și juniori. Cluburile de Liga 1 trebuie să ajungă la  cel puțin 75 de puncte pentru obținerea fără sancțiuni a licenței de Liga 1. Între 60 și 75 de puncte se va plăti o penalizare de 100.000 de lei. Suma va fi împărțită cluburilor din Liga Elitelor U17 și U19, care au participat în această procedură și nu au fost sancționate. Pentru sub 60 de puncte se refuză licența de Liga 1. 

Se introduce un plafon pentru investiții în propria academie. Veniturile și cheltuielile centrului de copii și juniori vor fi publice pentru cluburile de Liga 1 și Liga 2. Situațiile financiare ale cluburilor de Liga 1 vor fi publicate pe 6 aprilie, cei care aplică pentru licența UEFA, și pe 20 aprilie, pentru cei care aplică la licența de Liga 1”, a spus Răzvan Burleanu, într-o conferință de presă. 

Vezi și alte anunțuri făcute de Răzvan Burleanu după CEx:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.