Campionate

Kun Aguero și-a anunțat în lacrimi retragerea: „Am luat decizia acum 10 zile. Plec cu capul sus”

+29 Foto
Sergio „Kun” Aguero și-a anunțat azi retragerea din fotbal,

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 15 decembrie 2021

Sergio „Kun” Aguero (33 de ani) și-a anunțat azi retragerea din fotbal, din cauza problemelor de sănătate.

  • Pe 30 octombrie, Sergio Aguero a ieșit de pe teren în minutul 41 al meciului dintre Barcelona și Alaves, scor final 1-1, acuzând dificultăți în a respira. Ulterior, investigațiile au relevat că atacantul argentinian suferă de aritmie cardiacă, iar Barcelona a anunțat inițial că acesta va sta pe tușă cel puțin 3 luni. Acum, atacantul a luat decizia de a se retrage.

Atacantul Barcelonei, adus în vară de catalani, a susținut azi o conferință de presă în care a anunțat că nu va mai continua să joace fotbal. Vizibil emoționat, argentinianul a vorbit printre lacrimi despre decizia sa.

 La conferință au participat mai mulți oficiali ai Barcelonei, Xavi, jucătorii clubului, dar și Pep Guardiola, antrenorul lui Manchester City.

VIDEO Kun Aguero a anunțat în lacrimi că se retrage

„Am făcut această conferință pentru a vă anunța că am decis să mă retrag din fotbal. Sunt momente foarte grele pentru mine, dar sunt împăcat cu decizia luată. Sănătatea mea e pe primul loc, având în vedere ce am pățit luna trecută. Bine că am pățit acum, la 33 de ani, și nu mai devreme. Doctorii mi-au spus că e cel mai bine să renunț. Am luat decizia acum 10 zile.  Acum voi sta liniștit o perioadă, nu voi face nimic.

Mă simt bine acum, dar primele săptămâni au fost grele. După primele examene fizice, doctorii mi-au spus că există șansa să nu mai joc. După ce am aflat că nu mai pot juca, mi-a fost greu să conștientizez. Acum sunt bine, dar mi-a fost greu.

Sunt mândru și fericit pentru cariera mea. Încă de la vârsta de 5 ani am vrut să joc fotbal. Le mulțumesc celor de la Independiente, unde m-am format, celor de la Atletico, care au pariat pe mine la 18 ani, celor de la Manchester City, care știu ce simt pentru ei, și Barcelonei, care a contat pe mine. Mulțumesc și naționalei Argentinei, pe care o iubesc cel mai mult.

Sunt fericit pentru titlurile câștigate. Îmi amintesc de un gol marcat la 17 ani într-un Independiente – Racing, de victoriile cu Atletico Madrid în Europa League, de golul decisiv marcat pentru City în meciul cu QPR, de Copa America și că ultimul meu gol a fost contra lui Real Madrid. Nu e rău deloc pentru ultimul gol, nu? Plec cu capul sus. Le mulțumesc tuturor fanilor.

Ce am trăit în Barcelona, nu am trăit în altă parte. M-a surprins dragostea oamenilor. Mi-ar fi plăcut să ajut echipa mai mult”, a spus Kun Aguero, potrivit Mundo Deportivo.

Venit în vară la Barcelona, Aguero a apucat să bifeze doar 4 meciuri (165 de minute) pentru catalani, fiind o bună perioadă de timp accidentat. A reușit un singur gol, cu Real Madrid (1-2). Va rămâne ultima reușită a lui Kun în cariera de jucător profesionist.

Sergio Aguero a înscris peste 400 de goluri 

Sergio Aguero lăsa în spate o carieră spectaculoasă, cu 4 cluburi în CV: Independiente, în țara natală, Atletico Madrid, Manchester City și Barcelona.  Cel mai mare succes l-a avut în Anglia, acolo unde a cucerit nu mai puțin de 15 trofee alături de Manchester City. El are două trofee și alături de Atletico Madrid, precum și Copa America cu naționala Argentinei, pentru care a jucat de 101 ori și a înscris 41 de goluri.

La echipele de club, Sergio Aguero a înscris 379 de goluri în 663 de meciuri, unul dintre acestea pentru Barcelona, actuala sa formație.

FOTO Imagini spectaculoase din cariera lui Kun Aguero

VIDEO Singurul gol marcat de Aguero la Barcelona

Citește mai multe știri din La Liga:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.