Stranieri

Mutare nesperată pentru un jucător român: „M-am transferat în Ucraina grație contului de LinkedIn!”

Leca a jucat ultimul meci pe 11 decembrie, în remiza cu Vorskla Poltava, 1-1

Articol de Vlad Nedelea  —  joi, 16 decembrie 2021

La 29 de ani, Mihai Leca a prins un transfer nesperat, în prima ligă, la PFK Lvov. A fost contactat prin intermediul celebrei platforme, tocmai într-un moment în care nu avea niciun contact sau discuție după plecarea de la FC Argeș

- Mihai, spune-mi despre contul de LinkedIn, cum ți l-ai făcut?

- La insistențele unui prieten apropiat am decis să-mi fac cont la LinkedIn. Nu știam prea multe despre această platformă. Însă primisem referințe bune și mi-am făcut.

- Și transferul cum a venit?

- Prin intermediul acestei rețele am cunoscut un impresar din Ucraina, el m-a ajutat să ajung la Lvov.

- Te gândeai vreodată că acel cont îți va aduce un transfer?

- Niciodată! Dar sfătuit de acel prieten mi l-am făcut. Acum, sincer, e clar că mă bucur că am făcut acest pas.

- Te gândeai să renunți după plecarea de la FC Argeș?

- Nu, niciodată n-am avut gânduri să mă las așa devreme. Am început fotbalul din plăcere, la o vârstă fragedă și voi face asta până la finalul carierei. E ceea ce îmi place!

- Ți se pare grea viața de fotbalist în România?

- Nu pot să spun că-i greu! Cât timp joci la Liga 1 sau măcar Liga a 2-a cu pretenții de promovare, nu cred că e greu să te descurci cu ceea ce ai. Ultimele 3 echipe la care am evoluat în România, Chiajna, Chindia și FC Argeș, îți oferă condiții și salarii foarte OK pentru campionatul nostru. În rest, ce e la alte ligi inferioare nu pot să zic pentru că nu cunosc situația.

- Puțini știu, dar ai avut parte de un moment greu...

- Da, cred că te referi la accidentarea de la 18 ani. Am avut dublă fractură, de tibie și peroneu. Multă lume spunea că nu o să mai pot juca fotbal, dar părinții au fost lângă mine. Ei și prietenii m-au motivat și am făcut o recuperare bună ca să nu renunț. La un an de la acea accidentare am debutat în Liga 1.

- Spune-mi despre experiența în Irak!

- A fost frumos! Sincer, cred că a fost locul unde m-am maturizat și am învățat să apreciez mai mult lucrurile mărunte. Toată lumea m-a apreciat și încă mai primesc mesaje să mă întorc. Financiar, a fost mult mai bine decât în țară.

- În Țara Galilor cum a fost?

- Acolo m-a dus un agent român. M-au luat să mă vadă și am semnat pe un an. E un fotbal bazat foarte mult pe dueluri fizice, tipic englezesc. Accentul e pe antrenamentele în sala de forță. Sincer, a fost o experiență plăcută.

- Crezi că te-a ajutat în carieră faptul că ești din București?

- M-a ajutat mult ca junior. Am început fotbalul la Steaua, unde timp de 8 ani am făcut junioratul și am învățat multe. Nu cred că e foarte important orașul din care ești, important e să faci totul cu pasiune și să nu renunți. Dacă te dedici 100%, e greu să nu reușești. Evident, și dacă există talent!

200.000 de euroe cota lui Mihai Leca pe transfermarkt

9cluburi a bifat Mihai Leca în carieră: Chiajna, Oțelul, Zakho, Brașov, TNS, Zimbru, Daco Getica, Chindia, Argeș și PFK Lvov

"Gândul meu e mereu către viața de fotbalist. Mă rog să fiu sănătos și să pot juca mult timp. Pe viitor vreau să urmez o carieră tot în sport, nu vreau să mă rup total de domeniu. Încă nu-s decis" 

"Pasul la națională l-am făcut de la Chiajna, din Liga a 2-a. Jucasem foarte puțin pentru echipă, nu mă știa nimeni. Domnul Săndoi m-a chemat la un trial, timp de 3 zile, apoi dânsul a fost mulțumit de mine și am fost convocat" 

Mihai Leca, fundaș PFK Lvov

Ce este LinkedIn?

LinkedIn este o rețea de socializare orientată spre mediul de afaceri. A fost fondată și a început să funcționeze în anul 2003. Peste 400.000 de angajați din Romania au profiluri pe LinkedIn. Acest canal de comunicare este utilizat, pe lângă altele, pentru afișarea CV-ului, pentru căutarea unui loc de muncă și pentru îmbunătățirea reputației profesionale. În anul 2016, Microsoft a cumpărat LinkedIn pentru 26 de miliarde de dolari.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.