Liga 1

Omul care l-a adus pe Ianis Stoica la FCSB îi prevede acestuia un viitor strălucitor: „O să fie imposibil de oprit”

Ianis Stoica, FCSB // foto: Imago Images

Articol de Andrei Crăiţoiu, Dan Udrea, Remus Răureanu  —  vineri, 17 decembrie 2021

Bogdan Costicea, scouterul care l-a adus pe Ianis Stoica (19 ani) la FCSB, e convins că atacantul va deveni cu mult mai bun decât este acum, ajutat de instinctul formidabil și de forță.

Ianis Stoica impresionează la fiecare apariție pe care o are la FCSB și a devenit deja un fotbalist important în clubul lui Becali. Fiul lui Pompiliu Stoica a ajuns la roș-albaștri ca junior, achiziționat de la Petrolul gratuit. Cât de bun poate să devină?

La FCSB l-a adus Bogdan Costicea, un scouter care l-a recomandat și pe Octavian Popescu. Tot el l-a adus și pe Musi, un jucător pe care Mihai Stoica îl consideră foarte talentat.

Ianis Stoica „O să fie imposibil de marcat în cinci ani”

Costicea crede că Stoica va progresa în continuare: „În cinci ani o să fie imposibil de marcat, pentru că deja e foarte puternic și o să devină și mai tare! El e înaintea vârstei și fizic, și mental”.

Ianis a fost bun și în momentele în care a intrat pe teren pe parcursul meciurilor, din postura de rezervă. Scouterul e convins că randamentul nu e întâmplător: „Are o încredere foarte mare în posibilitățile lui, crede că poate să joace la oricare nivel. E un avantaj imens! Nu e impresionat de adversari, de presiune”.

Ianis a împlinit recent 19 ani. El a ajuns la FCSB în urmă cu cinci ani, de la Petrolul. „La Ploiești l-a antrenat Marius Manolache, un formator excelent, e foarte bun în lucratul cu copiii”, explică Bogdan Costicea. 

Atacantul FCSB-ului a fost mijlocaș dreapta câtă vreme a evoluat în meciurile juniorilor. Și la seniori a apărut ca extremă, pe urmă antrenorii și conducătorii s-au prins că ar fi mai bun ca atacant. „E un «număr 9», așa mi-a zis MM”, a spus Becali.

5 goluri în acest campionat pentru Ianis Stoica: „Inteligență nativă și explozie”

Stoica a marcat cinci goluri în sezonul acesta din Liga 1, în care a fost titular doar de patru ori. Costicea a remarcat și el instinctul formidabil al fotbalistului: „Are forță de pătrundere, are o poziționare bună în duelurile fizice și are o calitate de top: știe să atace spațiile libere, datorită unei inteligențe native și datorită exploziei din primii metri”.

Ianis încă nu e titular de bază al FCSB-ului, ar trebui să-l scoată din echipă pe Octavian Popescu, tânărul care ocupă locul jucătorului „under”.

Ianis Stoica e foarte incisiv, cu o forță de pătrundere mare și cu un simț al porții fantastic. Nu e corectă comparația cu Inzaghi, Inzaghi avea intuiție și explozie pe câțiva metri, Ianis atacă spațiile libere.

- Bogdan Costicea, scouter

„Ianis Stoica nu era cu Anamaria Prodan!”

Victor Becali recunoaște că Ianis Stoica a devenit clientul firmei lui și a fratelui său, dar dezminte ideea conform căreia ei l-ar fi „furat” de la Anamaria Prodan: „Stoica nu avea contract cu fosta nevastă a lui Reghecampf, el era sub contract cu o firmă a unuia, Sascha Empacher. 

De ce a vrut să îl reprezentăm noi? Jucătorii se uită și ei la istoric, văd transferurile pe care le-am intermediat. Nu e corect să spunem că Ianis e jucătorul nostru, că nu este! Noi doar îl reprezentăm ca agenți. Îl avem, de la FCSB, și pe Florin Tănase. Să vedem dacă o să plece acum, că a mai fost aproape de un transfer și a picat!”

CFR Cluj îl luase de la FCSB

Costicea, scouterul care l-a adus pe Ianis Stoica la FCSB, a trecut de la clubul lui Becali la CFR, apoi a plecat de acolo odată cu președintele Marian Copilu, care îl adusese. El l-a adus la FCSB și pe Octavian Popescu și este, în general, un tip apreciat în domeniul acesta al juniorilor pentru informațiile lui.

Citește mai multe știri din Liga 1: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.