Campionate

Revoluție! Cele 10 naționale sud-americane vor participa din 2024 în Liga Națiunilor! Plan anti-FIFA

Articol de Theodor Jumătate  —  Friday, 17 December 2021

UEFA și CONMEBOL, federațiile continentale, au semnat un acord potrivit căreia Nations League se va transforma de la următoarea ediție. În același timp, e și un contraatac la adresa FIFA și a Mondialului din doi în doi ani

Europenii și sud-americanii au făcut front comun împotriva FIFA. Nu vor un Mondial odată la doi ani, în loc de patru, cum a fost întotdeauna, și vor organiza împreună Liga Națiunilor.

Italia - Argentina, pe „Wembley”. Finalissima!

Liderii UEFA și CONMEBOL s-au întâlnit în această săptămână și, pe lângă „Finalísima”, duelul campioanelor continentale, Italia (Euro) - Argentina (Copa América), care va avea loc pe 1 iunie la Londra („Wembley”, au încheiat un acord mult mai amplu.

Zbigniew Boniek: „Liga A va avea 22 de echipe, 6 din AmSud”

De la următoarea ediție de Nations League, în 2024, vor participa și toate cele zece naționale AmSud într-o competiție care se va derula integral în Europa Zbigniew Boniek, vicepreședintele UEFA, a explicat planul pentru ESPN.

„Aceasta este ultima Ligă a Națiunilor în actualul format. Din 2024, Liga A va avea 22 de echipe, cele 16 de acum și cele mai bune șase reprezentante ale Americii de Sud. Formațiile rămase din AmSud vor intra în Liga B, care va urca la 20 de selecționate. Ligile C și D vor rămâne neschimbate”, a declarat legendarul polonez, precizând că „lucrăm la format”.

Brazilia și Argentina, sigur în Liga A

Cum vor fi împărțite cele 10 echipe sud-americane în Nations League? Potrivit actualului clasament FIFA, Brazilia (locul 2), Argentina (5), Columbia (16), Uruguay (17), Peru (22) și Chile (24) ar intra în Liga A. Paraguay (42), Ecuador (46), Venezuela (59) și Bolivia (77) ar rămâne în Liga B.

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.