Liga 1

Arena arsă » Cum arată cel mai mare stadion din țară după FCSB - Rapid

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 18 decembrie 2021

FCSB și Rapid s-au duelat miercuri în ultimul derby al anului în Liga 1, iar echipa roș-albastră s-a impus cu 3-1. În urma incidentelor din peluze, Arena Națională are nevoie de reparații.

Cei 20.000 de fani prezenți au creat o atmosferă spectaculoasă în tribune, dar au existat și momente mai puțin plăcute. Suporterii au aruncat cu torțe și petarde în teren, meciul fiind oprit câteva minute, iar mai multe scaune au fost rupte.

Arena Națională, avariată după FCSB – Rapid: iarbă arsă de petarde și 576 de scaune rupte

Pe pagina de facebook care aparține celor care administrează Arena Națională au fost publicat mai multe fotografii cu daunele făcute de fani în timpul derby-ului.

În poze se poate observa că gazonul stadionului a avut de suferit și că există mai multe locuri în care iarba a fost distrusă din cauza torțelor și petardelor. În plus, 576 de scaune au fost rupte în timpul partidei, fiind necesară înlocuirea lor.

Costurile pentru reparația celui mai mare stadion din țară vor fi suportate de organizatorul meciului, adică FCSB.

FOTO Cum arată Arena Națională după FCSB – Rapid:

Amenzi usturătoare pentru debandanda de pe Arena Națională

La finalul partidei, jandarmii au aplicat sancțiuni dure fanilor, din cauza incidentelor create.

În legătură cu meciul de fotbal dintre echipele FCSB și FC Rapid București, Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București face următoarele precizări: În urma încălcării prevederilor legale în vigoare, Jandarmeria Capitalei a aplicat, până în acest moment, 23 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 26.230 de lei. 

De asemenea, au fost întocmite actele necesare începerii cercetărilor pentru cinci fapte de natură penală, fiind predate lucrătorilor din cadrul Poliției Capitalei. În continuare, se vor efectua verificări pentru identificarea altor persoane care au încălcat cadrul normativ în vigoare, în vederea aplicării măsurilor legale care se impun
- comunicat al Jandarmeriei București. 

Pistol găsit în incinta stadionului 

Înaintea meciului, la un control de rutină al mașinilor din perimetrul Arenei Naționale, a fost găsit, printre altele, un pistol de tip airsoft, alături de câteva materiale pirotehnice și un spray paralizant.

Ca urmare, au fost întocmite actele necesare începerii cercetării, iar cazul a fost mai apoi predat Poliției Capitalei. Nu este nevoie de un permis special pentru armele de tip airsoft, însă uzul lor în public este interzis.

Coregrafii și show-uri pirotehnice la derby

Pe lângă show-ul pirotehnic, cu fumigene și petarde, care a  oprit meciul minute bune, cele două peluze s-au prezentat și cu coregrafii. Suporterii echipei gazdă au afișat mai multe mesaje anti-Becali, precum: „Pentru tine suntem plecați”, „Avid după bani”, "Gigi fariseu” sau „Din bani ți-ai făcut chip cioplit”. 

În peluza rapidistă s-a putut observa o pânză pe care era pictat un ultras mascat care se strâmbă la rivali, cu mesajul „Capitala ne aparține”.

VIDEO Totul despre Sepsi - FCSB

>

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.