Volei

Abia desemnată cea mai bună voleibalistă română în 2021, Alexia Căruţaşu vrea să reprezinte Turcia!

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 18 decembrie 2021

Federația de Volei a desemnat-o pe Alexia Căruțașu (18 ani) cea mai bună jucătoare a României în 2021, pentru al doilea an consecutiv. Totuși, sportiva vrea să treacă sub culorile Turciei. 

Legitimată la Galatasaray Istanbul, Alexia a fost premiată de Federația Română de Volei pentru evoluția excelentă din 2021, când a câștigat Challenge Cup.

Alexia Căruțașu vrea să joace pentru Turcia

Federația Română de Volei anunță într-o postare pe contul de Facebook și că Alexia Căruțașu intenționează să obțină dreptul de a evolua pentru naționala Turciei, după cum au luat la cunoștință membrii Consiliului Director, în ședința din 16 decembrie.

  • FOTO: instagram.com/alexiaioanacarutasu/

„Membrii aleși ai Consiliului Director au fost informați despre intenția jucătoarei Alexia Căruțașu de a obține dreptul de a evolua pentru naționala Turciei, dar și despre acțiunile pe care Federația Română de Volei le-a întreprins și le va întreprinde în continuare în acest caz pentru apărarea intereselor voleiului românesc și ale echipei noastre reprezentative”, se arată în postarea FRV.

Alexia Căruțașu a debutat în Divizia A la 13 ani

La  13 ani, 4 luni și 7 zile, Alexia Căruțașu a devenit cea mai tânără debutantă în Divizia A1 la volei. Tânăra sportivă a jucat pentru CSM Bcurești în derby-ul cu CS Alba Blaj, pe 20 octombrie 2016, după ce s-a antrenat 2 luni cu echipa mare.

La 17 ani a ajuns la Galatasaray

În aprilie 2021, la 17 ani, Alexia a semnat cu Galatasaray, una dintre cele mai titrate echipe din Turcia. În martie, a câștigat Challenge Cup cu Sistem9 Yeșilyurt, ea fiind desemnată MVP-ul acestei competiții.

>

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.