Liga 1

Edi Iordănescu îl persiflează pe Becali, într-o nouă postare pe Facebook: „Exact ca la noi”

Edi Iordănescu, antrenor FCSB // foto: Imago Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 18 decembrie 2021

Edi Iordănescu (43 de ani), fostul antrenor de la FCSB, a publicat pe contul personal de Facebook o postare ironică, ținta predilectă fiind patronul de la FCSB, Gigi Becali (63).

Edi Iordănescu, antrenorul care a plecat cu scandal de la FCSB în noiembrie, ironizează situația din fotbalul românesc, unde patronii se implică peste antrenori sau nu au deloc răbdare cu aceștia și îi dau afară la foc automat.

Edi Iordănescu, ironic: „Exact ca la noi”

Antrenorul a distribuit pe contul personal de Facebook un citat al lui Jurgen Klopp, tehnicianul lui Liverpool, care a spus că „unui antrenor trebuie să i se acorde timp să creeze chimia potrivită între echipă, antrenor, club și suporteri. Acesta este singurul mod de a câștiga și nu se poate face într-un an sau doi. Este nevoie de timp”.

Mesajul scris de Edi: „Exact ca la noi”. În mod vădit, o observație ironică, având în vedere dificultățile pe care le-a întâmpinat la FCSB cu patronul Gigi Becali, obișnuit să se implice puternic în gestionarea echipei.

Am văzut postarea. N-are legătură cu noi. Edi se înțelesese cu Gigi pe nouă luni, deci n-are nicio legătură. Unde e legătura cu noi? Edi a vrut să plece, a fost o decizie unilaterală. Nimeni nu l-a dat afară.

- Mihai Stoica, manager general FCSB, la Telekom Sport

Edi Iordănescu: „Becali să recunoască: vrea să decidă tot la echipă”

De altfel, înainte de plecarea de la FCSB, Edi Iordănescu postase un mesaj amplu, în care i-a solicitat latifundiarului să admită că nemulțumirile acestuia cu privire la munca sa erau cauzate de faptul că „vrea să decidă tot la echipă, nu are legătură cu rezultatele”.

  • Edi Iordănescu a rezistat la FCSB 3 luni, în care a câștigat 8 dintre cele 11 meciuri ale echipei.
  • Jurgen Klopp o antrenează pe Liverpool de 6 ani. Neamțul le-a livrat „cormoranilor”, printre altele, un trofeu de campioni în Premier League și o Ligă a Campionilor.

Cum a justificat Gigi Becali despărțirea de Edi Iordănescu

Nu l-am dat eu afară pe Edi, a plecat el. Dacă-l dădeam afara, trebuia să-i dau banii. Oricum, am încălcat vreo lege? Ce rezultate a avut Edi, unde sunt? Are 22 din 29 de puncte (n.r. - au fost 23 de puncte), nu îmi convine. A venit când eram la 7 puncte de CFR, acum sunt 8! Așa facem socoteala. 

Nu am încercat să-l conving să rămână. Pe el l-a deranjat că am spus că nu joacă echipa. O spun și acum, nu juca nimic echipa. Nu regret, mai bine că am scăpat. Trebuie să îmi protejez banii, vreți să ajung ca Dinamo, ca Vaslui, ca Copos? Nu vreau, mă, să se ducă banii mei pe apa sâmbetei, așa că mă bag să protejez banii.

- Gigi Becali, patron FCSB, pe 15 noiembrie 

>

Mai multe știri despre FCSB: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.