Liga 1

CFR Cluj - FC Argeș 1-0 » Ultimul meci al lui Petrescu la CFR? Campioana dă lovitura după o eroare lamentabilă a piteștenilor

Campioana s-a impus la limită în fața lui FC Argeș / Sursă foto: Facebook CFR Cluj

Articol de Aurelian Rotea  —  Sunday, 19 December 2021

CFR Cluj a învins-o la limită pe FC Argeș, scor 1-0, și se distanțează temporar la 11 puncte de FCSB, care joacă diseară cu Sepsi.

Cronică de Aurelian Rotea: „Moș Crăciun” Joao Miguel

Ajutată și de șansă, CFR Cluj obține încă o victorie în care nu primește gol și ajunge la nouă succese consecutive în campionat. 

Andrei Prepeliță nu glumea când spunea că echipa sa vine la Cluj cu intenția de a obține puncte. Aproape trei sferturi din meci, argeșenii s-au descurcat admirabil. Deși gazdele au început foarte ofensiv și au dominat teritorial, ocaziile au fost împărțite. 

Greab era la post la șutul din întoarcere al lui Boateng, ca mai apoi oaspeții să replice prin Șerban și Viana, însă Hindrich a avut și el două intervenții foarte bune prin care a păstrat tabela intactă.

CFR a grăbit ritmul, încercând să intre în avantaj la cabine, însă defensiva piteștenilor a rezistat. În repriza a doua, terenul a început să se încline serios spre poarta lui Greab. Argeșenii au abandonat ușor orice intenție ofensivă, fiind preocupați să nu primească gol. 

CFR-ul a mărit viteza și a început să devină tot mai periculoasă. Elevii lui Petrescu au reușit să surprindă de câteva ori apărarea adversă, însă Debeljuh, aflat de fiecare dată la finalizare, a greșit ținta, deși Costache și Păun reușiseră să-l pună în niște poziții excelente.

Campioana dă lovitura după o eroare lamentabilă a piteștenilor

În cele din urmă, a picat și golul. Dacă nu au fost în stare să introducă mingea în poartă în urma unei acțiuni colective, clujenii au arătat încă o dată maturitatea și cinismul care îi caracterizează. 

La fel ca în multe alte partide în mandatul lui Petrescu, au avut nevoie doar de o greșeală a adversarilor pentru a închide meciul. Joao Miguel s-a gândit să facă un cadou în prag de sărbători liderului campionatului, și la centrarea din bandă a lui Omrani a ratat total intervenția la minge, lăsându-l pe Debeljuh singur cu Greab. Croatul a finalizat fără emoții, aducându-și echipa în avantaj.

Joao Miguel dă pe lângă minge, iar Debeljuh înscris fără emoții / Captură Telekom Sport

De la gol, nu s-a mai jucat mult fotbal. „Bursucul” a apelat la două modificări defensive pentru a închide jocul, introducându-i pe Bordeianu și Burcă în locul oamenilor de atac. „

Alb-violeții nu au mai izbutit să aducă vreo urmă de pericol asupra porții lui Hindrich, iar CFR a câștigat încă o dată cu scorul care a devenit „specialitatea casei”, 1-0, bifând nouă victorii la rând în campionat în care nu a primit gol. 

De cealaltă parte, băieții lui Prepeliță și Ianovschi au pierdut copilărește un punct pe care păreau să-l poată obțină, intrând în această pauză de pe locul 8, în afara play-off-ului, obiectiv impus de conducere.

CFR Cluj - FC Argeș 1-0

CFR Cluj - FC Argeș, echipe de start:

CFR CLUJ: Hindrich - Susic, Bouhenna, Cestor, Fl. Ștefan - Deac, Boateng, Păun - Costache, Debeljuh, Omrani
REZERVE: Bălgrădean, Camora, Manea, Burcă, Bordeianu, Chipciu, Petrila, Gîdea, Alibec
ABSENȚI: Sigurjonsson (învoit)
ANTRENOR: Dan Petrescu

FC ARGEȘ: Greab - Tofan, Joao Miguel, Boldor, Latovlevici - Meza Colli, Raynov - Viana, I. Șerban, Ișfan - Arias
REZERVE: D. Croitoru, Telcean, Mușat, Honciu, Cr. Dumitru, Dumitrașcu, Palic, Said, Fatai
ABSENȚI: Turda (suspendat), Cr. Tănase (nerefăcut), Pițian (contract reziliat)
ANTRENOR: Andrei Prepeliță

Citește mai multe știri din Liga 1: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.