Liga 2

Contestă dreptul CSA Steaua de a participa în play-off: „Nu înțeleg cum e posibil, nu e fairplay!”

CSA Steaua a câștigat meciul direct cu FC Buzău, 1-0 // foto: Imago Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 19 decembrie 2021

Cristian Pustai (56 de ani), antrenorul de la FC Buzău, contestă dreptul celor de la CSA Steaua, care nu au drept de promovare în Liga 1, să participe în play-off-ul din Liga 2.

După 16 etape, nou-promovata CSA Steaua ocupă locul 6 în Liga 2, ultimul care asigură accederea în play-off-ul de promovare. Dacă termină sezonul regulat între primele 6 echipe, „militarii” intră în play-off, chiar dacă nu au drept de promovare în primul eșalon la finalul sezonului, fiind club de drept public.

Cristian Pustai, antrenorul celor de la FC Buzău, locul 5 în Liga 2, consideră că acest lucru nu este fairplay, în condițiile în care un loc dintre puținele din play-off ar fi ocupat de o echipă care nu are miză.

Cristian Pustai contestă dreptul de participare în play-off al Stelei

„Eu nu înțeleg cum o echipă poate activa într-o ligă fără drept de promovare. Automat, trebuia să i se spună de la început că nu are ce căuta în primele șase. La cum văd eu, play-off-ul e play-off pentru că e pentru promovare. Dincolo, play-out-ul e pentru retrogradare. Ce înseamnă că nu promovezi? Înseamnă că nu poți să ajungi în primele șase.

Nu e fairplay să ajungi în play-off și să nu ai drept de promovare. Exact pentru asta se face play-off-ul și spui, pentru promovare! Steaua putea fi pe locul 1 în sezonul regulat, dar în play-off trebuie să ai echipele care au drept de promovare! Nu mă mai interesează că te clasezi pe locul nu știu care, că sportiv vrei să ajungi pe locul 1 și legal nu ai drept de promovare.

Trebuia decis în vară, nu înțeleg cum o echipă poate intra într-o luptă în care nu poate câștiga. Atunci, hai să stabilim din vară ce poate să facă”, a spus Pustai, citat de Liga2.ro.

  • FC Buzău este pe 5, cu 28 de puncte, la fel de multe ca CSA Steaua, dar cu un golaveraj superior „militarilor”.

Citește mai multe știri din Liga 2: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.