Campionate

Atac la VAR! Napoli a decis deja campioana de iarnă: „A fost o decizie greșită”

Pioli a criticat decizia arbitrului Massa// Foto: Imago

Articol de Daniel Scorpie  —  luni, 20 decembrie 2021

Stefano Pioli (56 de ani) a criticat decizia arbitrului Massa a anulării unui gol înscris de către Kessie în minutul 90, dar rossonerii au luat doar opt puncte în ultimele șapte meciuri.

Napoli a stabilit cu o etapă în devans cine este campioana de iarnă. Golul rapid al lui Elmas a fost suficient pentru succesul pe San Siro (1-0), contestat însă de Milan, prin vocea lui Stefano Pioli. 

Antrenorul rossonero nu înțelege de ce s-a anulat golul egalizator din minutul 90 și consideră că echipa sa nu merita să piardă, ajungând la 4 puncte de liderul Inter.

Stefano Pioli: „Decizie greșită”

„Arbitrii susțin că au aplicat regulamentul, dar eu spun: cum poate să influențeze faza un jucător aflat la pământ și care nu poate interveni? Juan Jesus n-a fost încurcat de Giroud. Cred că golul lui Kessie trebuia validat. 

Consider că a fost o decizie greșită, chiar dacă a fost consultat VAR. Massa s-a luat după Atalanta-Roma, dar acolo a intervenit Palomino”, s-a plâns Pioli.

Gazzetta dello Sport a întărit impresia: „Vor fi discuții interminabile. Massa și-a schimbat părerea după consultarea VAR, dar decizia inițială a fost cea corectă. Atacantul francez era în ofsaid, dar era pe jos, după un duel aerian. Prin urmare, a fost un ofsaid inactiv, care n-a creat niciun avantaj, a fost irelevant”.

VIDEO. Rezumatul meciului AC Milan - Napoli

Premieră fără gol

Dincolo de controversă, rămân cifrele care arată un Milan într-o criză de forță și identitate. Al treilea eșec în campionat i-a dus pe rossoneri într-o lună și jumătate de la +7 la derby la -4 de Inter, depășită acum la golaveraj și de Napoli! Doar opt puncte a adunat în ultimele șapte meciuri, cu singurele victorii contra lui Genoa și a Salernitanei. 

Dintr-o echipă cu fluență și intensitate, a devenit sterilă, din cauza accidentaților și a lipsei de formă și eficiență. A fost prima oară când rossonerii n-au dat gol în acest campionat, având doar două șuturi cadrate.

CITEȘTE ȘI:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.