Liga 1

Rețeta succesului, varianta Gică Hagi: „Nu mi-ați citit cartea? E un concept foarte clar, se cheamă «Read the game!». Noi facem un fotbal bazat pe cei trei «P»”

Gică Hagi / Sursă foto: Gazeta Sporturilor

Articol de Vlad Nedelea, Cristi Roșu (video)  —  Tuesday, 21 December 2021

Gică Hagi (56 de ani), antrenorul celor de la Farul Constanța, a susținut o conferință de presă de peste 20 de minute la finalul meciului cu Dinamo de luni seara, câștigat de „marinari” cu 2-0.

Succesul din „Ștefan cel Mare” i-a asigurat Farului o prezență între primele șase echipe la finalul lui 2021, exact obiectivul setat de Hagi la începutul campionatului. „Regele” a explicat pe larg de ce nu vrea să se abată de la filosofia din ultimii ani, oferind ponturi despre rețeta succesului în fotbal.

Gică Hagi, despre rețeta succesului: „Facem un fotbal bazat pe cei trei «P»”

„Noi mergem pe linia noastră, pe modul nostru de a ne consturi strategia și identitatea. Facem greșeli multe, ca toți ceilalți, dar la noi măcar e vorba despre un drum. Facem un fotbal bazat pe cei trei «P»: presiune, posesie și personalitate. Aceasta este filosofia noastră. 

Fotbalul nu poate fi niciodată perceput ca un business, chiar dacă el e un business. În fotbal, trebuie să fie oameni bogați, care să investească. E vorba despre componenta socială și apoi de business. Fotbalul are nevoie de oameni bogați, care au făcut mulți bani, nu mai știu ce să facă cu ei și vin să cumpere cluburi pentru a le duce la alt nivel. 

Valoarea se cumpără cu bani. Poți forma jucători, dar ai nevoie de timp, că tot vă spun eu vouă de timp. Nu mi-ați citit cartea? Eu vreau să devin cel mai bun. Așa te dezvolți în viață. Mentalitatea de învingător nu se face de azi pe mâine, ci se face în ani”, a spus Hagi.

Gică Hagi: „Trebuie să ai un concept foarte clar, se cheamă «Read the game!»”

„Ca să ajungi să ai succes, trebuie să ai un concept foarte clar și să știi să citești jocul. Se cheamă «read the game». «Game» nu înseamnă doar meciul de pe teren. 

Tot jocul ăsta care e, pe teren și în afara lui, tu trebuie să știi să citești tot ce e pe lângă. Adică să capeți experiență, să vezi, să simți, să știi unde te duci, pe cine să dai, ce selectezi, când îl iei, ce gândește, ce face el, sunt foarte multe componente în teren și afară care trebuie gestionate ca manageri. Acum nu mai suntem antrenori, suntem manageri. Manageriem jucători milionari”, a adăugat „Regele”. 

VIDEO Conferința lui Gică Hagi după victoria cu Dinamo din Ștefan cel Mare

>

Citește și alte știri de actualitate: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.