Stranieri

Niță, cel mai bun fotbalist român în Ancheta GSP, dezvăluie detaliile plecării de la FCSB: „N-a fost în totalitate decizia mea”

FOTO: Imago

Articol de Andrei Crăiţoiu  —  miercuri, 22 decembrie 2021

GALA GSP 2021. Florin Niță (34 de ani), portarul lui Sparta Praga, a fost primit trofeul pentru „Fotbalistul anului” în cea mai respectată anchetă de final de an din tot sportul românesc, după o serie de prestații excelente în Cehia și pentru naționala României.

Ajuns la Sparta Praga în ianuarie 2018, cel mai bun fotbalist român al anului 2021 spune că transferul nu a depins doar de el. Goalkeeper-ul a dezvăluit în interviul acordat Gazetei că ar fi putut prinde un transfer mai important, dacă ar fi rămas la club până la finalul sezonului.

VIDEO Florin Niță: „N-a fost în totalitate decizia mea de a pleca de la FCSB"

>

- În urmă cu trei ani, ai lăsat România în spate și ai făcut saltul în Cehia, la Sparta Praga. Cât de grea a fost pentru tine mutarea asta?
- Când am plecat, a fost frica de necunoscut. Nu știam ce este în afara țării. Pentru mine era prima experiență departe de București, pentru că eu am fost legat de oraș. 

- Cum ai descrie toți acești ani la Sparta? A fost o decizie corectă să ajungi aici?
- Decizia nu a fost luată în totalitate de mine! 

- Cum adică? 
- Au fost mai multe la mijloc... N-aș vrea să comentez mai mult, dar asta s-a întâmplat. Sunt sincer, ce-a fost a fost. Sunt fericit cu ce-am obținut până acum, dar eu cred că se putea mai bine.

- Ai fost vândut la 31 de ani totuși, cu o sumă frumoasă, aproape 1,5 milioane de euro!
- Eu cred că dacă mai rămâneam jumătate de an la Steaua poate aveam mai multe opțiuni de a merge într-un alt campionat. Cu siguranță aveam mai multe opțiuni... Dar mai sunt sigur de ceva.

- Te rog!
- Că aveam șanse mult mai mari să câștigăm campionatul în România. Ne băteam la titlu cu CFR Cluj, iar dacă rămâneam atunci cred că aveam șanse mai mari.

- Crezi că s-a greșit când s-a decis ca Florin Niță să plece de la FCSB?
- Nu știu... Poate asta a fost strategia. Oricum, trebuie să fim sinceri; a fost o ofertă destul de mare pentru România, mai ales pentru un portar! Cred că din acest motiv Becali a vrut să profite de pe urma mea și a făcut acest transfer.

GALA GSP 2021 / Show special: Gazeta a decernat Superlativele anului 2021 și a premiat 5 Legende

>

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.