Liga 1

Ce-ar schimba în fotbalul românesc Jefte, cel mai bun străin din Liga 1: „Așa s-ar rezolva totul”

Articol de Andrei Crăiţoiu, Sergiu Alexandru  —  miercuri, 22 decembrie 2021

GALA GSP 2021. Jefte Betancor (28 de ani), atacantul Farului, a fost desemnat „Fotbalistul străin al anului” și a devenit primul spaniol care triumfă în tradiționala anchetă a Gazetei Sporturilor.

Evoluțiile bune pe care Jefte le-a avut la FC Voluntari și Farul l-au făcut iberic să fie apreciat în Liga 1 și să fie desemnat cel mai bun străin al anului 2021.

VIDEO Jefte, străinul anului în Ancheta GSP, cere VAR în Liga „Așa s-ar rezolva totul”

În interviul acordat Gazetei Sporturilor, Jefte a spus că nu ar schimba nimic în cariera lui, dar, dacă ar putea schimba ceva în Liga 1, ar introduce arbitrajul video.

>

 – Dacă ai fi să schimbi un singur moment din viața ta care ar fi acela?
- Cred că așa e viața și rămân cu ea așa. Mă bucur de acest moment, că sunt la Farul, că sunt fotbalist profesionist. Nu aș schimba nimic din viața mea pentru că asta m-a făcut puternic. Mă bucur de acest drum.

- Dacă ai avea puterea să iei o decizie radicală în fotbal ce-ai schimba?
- Aș introduce VAR în România. Se vorbește mult despre arbitri și nu e în regulă. Sunt decizii care te afectează și unele care te ajută. Dar cu arbitrajul video s-ar rezolva totul. 

În La Liga există VAR, dar tot sunt probleme

După Sevilla - Barcelona 1-1, Xavi Hernandez, antrenorul catalanilor a vorbit despre modul în care „centralul” Del Cerro Grande a condus partida. Joules Kounde, fundașul central al Sevillei, a fost chiar eliminat după ce a avut o reacție nervoasă și l-a lovit cu mingea în față pe Jordi Alba.

La finalul meciului, Xavi a adus în discuție maniera de arbitraj a lui Del Cerro Grande, care a permis intrările foarte dure ale fotbaliștilor, nesancționându-i de multe ori pentru intrările tari.

„Nu spun nimic. Ce pot să spun? Ar trebui să vorbească și arbitrul și să țină o conferință de presă. Treaba arbitrilor este foarte grea, încercăm să-i ajutăm, dar rolul lor este foarte greu”, a spus Xavi potrivit Marca.

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.