Stranieri

„Hagi și Popescu i-ar fi transferat? Moruțan și Cicâldău sunt bani aruncați!”. Românii Galatei, puși la zid!

Moruțan și Cicâldău, aspru criticați de jurnaliștii turci după a 6-a înfrângere suferită la Galatasaray, foto: Imago

Articol de Theodor Jumătate  —  Wednesday, 22 December 2021

Moruțan și Cicâldău sunt aspru criticați de jurnaliștii turci după a 6-a înfrângere suferită la Galatasaray, 0-2 cu Demirspor. Și marii „tricolori” sunt înțepați. 

Un sezon cu două imagini total opuse la Galatasaray. Una pozitivă, în cupele continentale, alta negativă, în campionat.

Galatasaray, locul 1 în EL, 11 în Süper Lig

Când au semnat în vară, Alex Cicâldău și Olimpiu Moruțan se așteptau să învingă la „Cim-Bom-Bom”. Traseul din Europa League le-a împlinit speranțele. Locul 1 într-o grupă cu Lazio, Marseille și Lokomotiv Moscova, 12 puncte din 18, trei victorii, trei egaluri, patru meciuri fără gol primit, golaveraj 7-3. A ieșit foarte bine, roș-galbenii sunt direct în „optimile” Europa League.

În schimb, prima parte de Süper Lig a fost ca un vis urât. După 18 etape, „leii” fără colți au un stupefiant 6-6-6. Șase succese, șase remize, șase înfrângeri. Și golaverajul e șocant: 22-23. Câte puncte au câștigat până acum? 24! Câte au pierdut? 30! Câte are liderul Trabzonspor? 45, aproape dublu! Locul 11.

„Moruțan și Cicâldău sunt bani aruncați!”

După ultimul eșec, 0-2 la Adana cu Demirspor, jurnaliștii turci i-au criticat pe cei doi „tricolori” (Cicâldău, integralist, Moruțan, schimbat după 62 de minute). În toamnă, i-au lăudat. La sfârșitul anului, comentariile ard.

3 goluri și 3 pase decisivea reușit Olimpiu Moruțan în 20 de partide jucate la „Cim-Bom-Bom”

Levent Tüzemen, editorialist la Fotomaç, crede că „Moruțan joacă având frâna de mână trasă”. A notat că „a tras de trei ori la poartă, dar niciodată pe poartă". 

Și are o dilemă: „Mă întreb dacă Hagi și Popescu, despre care s-a spus că au avut un rol important în aceste achiziții, i-ar fi transferat pe Cicâldău și Moruțan”. Concluzia lui: „Amândoi sunt bani aruncați de Galatasaray după o teribilă eroare”.

„Cicâldău nu există pe teren”

La rândul său, fostul jucător turc Ridvan Dilmen, ex-Fenerbahçe, actual analist la TRT Spor, a întrebat: „L-a văzut cineva pe Cicâldău în ultimele două meciuri? De ce să joci acum cu acest băiat?”. Consideră că „de-abia și-a revenit după coronavirus, nu poate juca, nu există pe teren”. Scorul corect din perspectiva lui Dilmen: „Nu 2-0, ci 6-2”.

4 goluriși două assisturi are Alex Cicâldău în 22 de meciuri la Galatasaray în toate competițiile

>

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.