Ciclism

Cunego cîştigă Amstel Gold Race

Articol de Mitică Docan  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Damiano Cunego se impune în Amstel Gold Race după un sprint regal, în compania unor rutieri precum Fränk Schleck (CSC), Alejandro Valverde (Caisse d'Epargne) sau Davide Rebellin (Gerolsteiner)


Cursa a fost animată de o evadare timpurie formată din trei rutieri insistenţi, Kristof Vandewalle (Topsport Vlaanderen), Albert Timmer (Skil-Shimano) şi Yuriy Krivtsov (AG2R), care au deschis drumul pentru pluton timp de mai bine de 200 de kilometri. Condus impecabil de Slipstream, plutonul a realizat joncţiunea cu 38 de kilometri înainte de final şi a abordat cu atenţie pantele de pe Kruisberg. Serguei Ivanov (Astana) şi Christian Pfannberger (Barloworld) şi-au luat inima în dinţi şi au atacat la baza ascensiunii de pe Fromberg, cu 17 borne înainte de sosire, însă au fost ajunşi repede.

În ultima porţiune a cursei, aflată în uşoară ascensiune, din pluton s-a desprins un grup puternic al "cuţitelor lungi", ce a reuşit să controleze cursa pînă la final. Davide Rebellin (Gerolsteiner), Alejandro Valverde (Caisse d'Epargne), Fränk Schleck (CSC), Damiano Cunego (Lampre), Ivanov (Astana), Kroon (Rabobank), şi Pfannberger (Barloworld) şi-au disputat victoria în ultimii kilometri. Italianul de la Lampre avea să îşi treacă în palmares prima lui Clasică de primăvară de anvergură, după un sprint prelungit în care le-a ţinut piept lui Schleck şi Valverde pe celebra căţărare Cauberg.

Clasament final:
1 Damiano Cunego (Ita) Lampre
2 Fränk Schleck (Lux) Team CSC
3 Alejandro Valverde (Spa) Caisse d'Epargne
4 Davide Rebellin (Ita) Gerolsteiner
5 Thomas Dekker (Ned) Rabobank

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.