Nationala

Patronul din Liga 1 care nici nu vrea să audă de Mutu la națională: „Încă o petardă. Trebuie să fie la munca de jos!”

Adrian Mutu a antrenat ultima dată la FCU Craiova

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 23 decembrie 2021

Valeriu Iftime, patronul celor de la FC Botoșani, e împotriva numirii lui Adrian Mutu (42 de ani) ca selecționer al primei reprezentative a României.

Adrian Mutu este unul dintre marii favoriți pentru postul de selecționer al naționalei. Miercuri, în ședința Comisiei Tehnice a FRF, numele „Briliantului” a fost printre cele mai votate de membrii Comisiei, după cum a dezvăluit Florin Bratu, selecționerul de la U21.

Totuși, varianta Adrian Mutu nu este pe placul unuia dintre patronii cluburilor din Liga 1. Valeriu Iftime consideră că Mutu nu poate fi numit selecționer al primei reprezentative după un mandat nereușit la FCU Craiova.

Valeriu Iftime: „Mutu, încă o petardă”

„Adi Mutu, în niciun caz la echipa națională! Asta e opinia mea. E un tip formidabil, dar nu poți să-l aduci pe Adi Mutu dat afară de la Craiova lui Mititelu. E un bun antrenor, dar trebuie să fie la munca de jos, nu trebuie să ardă etapele. Să ia o echipă de Liga 1, tip Croitoru, să stea doi ani de zile. Adi trebuie să vină în România să ajute fotbalul printr-o echipă de club, după care echipa națională.

Vă spun, e încă o petardă pe care o luăm. Să dea Dumnezeu să reușeașcă, dar eu nu cred. Eu cred în antrenori care au făcut ceva în viață și au avut rezultate cu echipe în criză, așa cum e Dan Petrescu, Răzvan Lucescu...”, a spus Iftime, conform digisport.ro.

Adrian Mutu așteaptă apelul de la FRF

Recent, „Briliantul” s-a declarat dispus să preia naționala, așteptând să fie contactat de oficialii FRF.

În cadrul ședinței CEx de marți, 14 decembrie, Mihai Stoichiță, șeful Comisiei Tehnice a FRF, a făcut o pledoarie pentru aducerea lui Mutu la „națională”:

„Mutu e în vacanță, s-a întâlnit cu Marcelo Lippi și mi l-a dat la telefon. Italianul mi-a zis o chestie nemaipomenită: «La națională, selecționerul nu poate să înțeleagă tacticile cluburilor de la care vin 20 de jucători, Fotbaliștii toți trebuie să priceapă tactica lui!». Trebuie să avem încredere în tineri. Până la urmă, ei unde să capete experiență dacă nu avem încredere să îi angajăm?”, a spus Stoichiță în fața membrilor CEx.

Mutu a admis public, la GSP Live, că așteaptă telefonul de la Federație, până să dea curs ofertelor de la cluburi:

„Sunt și pe lista naționalei și până nu se va decide ce se va întâmpla, nu pot lua o decizie. Mai sunt în discuții cu alte două echipe, dar nu le pot da numele pentru că au antrenori. Una e din țară, cealaltă nu.

Contează și interesul naționalei. E o onoare să fiu pe această listă. Am posibilitatea de a alege în liniște. Am trecut prin anumite experiențe și trebuie să fiu atent în viitor. E ceva diferit între a antrena o echipă de club și a fi selecționer”.

>

Mai multe știri despre echipa națională: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.