Opinii

Paranoia prin coincidență

Articol de Traian Ungureanu  —  joi, 23 decembrie 2021

Pe când se încăpățâna să rămână la Southampton, refuzând oferte stelare, Matthew Le Tissier avea o scuză: era foarte ocupat. Cu două lucruri: dezvoltarea imaginației prin fotbal și demolarea giganților. 

În prima carte de muncă stă o aparentă indolență, întreruptă fulgerător de goluri coregrafice până la ridicol. În a doua stau răpuse speranțele la titlu nutrite de Manchester United. După retragere, Le Tiss, cum îl alintă lumea, se ocupă tot cu hărțuirea sistemelor. De aici, ura.

Le Tissier e tăvălit prin toate ziarele și subsolurile netului, mai rău decât au făcut-o brutele atestate din toate ligile engleze. Mai întîi, delincventul Le Tissier a cerut pretorienilor anti-COVID să lase lumea să se ducă la stadion. 

Le Tiss a remarcat cu un bun simț astăzi inadmisibil că după Europene și după reluarea Premier League cu martori în tribune, spitalele nu s-au umplut de infectați. Altă remarcă privește OMICRON, virusul ucigaș care a făcut exact 16 victime în UK și e pretextul unei posibile noi strămutări naționale în pivniță.

Păcatul cel mai mare e însă apelul în care Le Tiss cere o anchetă publică asupra cazurilor de boli coronariene printre fotbaliștii vaccinați. Le Tiss spune că în 17 ani de fotbal la vârf nu a văzut nici un caz de fotbalist cu probleme cardiace. 

Adevărat, memoria lui Le Tiss a trecut peste Klein, Puerta, Feher, Foe - uciși de atacuri de cord, în epoca pre-COVID. Le Tissier se gândește la recenta producția de cardiaci în care figurează deja: Eriksen, Aguero, Traore, Terrier, Zielinski, Fleck și Lindelof. 

Sergio Kun Aguero s-a retras recent din pricina problemelor cardiace

Toți fără probleme înainte de a fi vaccinați. Plus Charlie Wyke de la Wigan despre care nu se știe nimic. Când fostul internațional Trevor Sinclair a întrebat dacă Wyke e vaccinat, regia radio l-a scos din emisie.

Știm deci că Le Tiss e paranoic. Științific. Pe baza datelor care spun că avalanșa de jucători vaccinați subit cardiaci e o coincidență.

TRU (Londra)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.