Liga 1

Mesajul celui mai bătrân căpitan al Rapidului: „Crăciun fericit tuturor rapidiștilor și nu numai”

Macri (al treilea de la stânga la dreapta, rândul de sus) în tricoul Rapidului // FOTO: 1923.ro

Articol de Răzvan Luţac  —  joi, 23 decembrie 2021

Din Paris, Take Macri (90 de ani), fostul mare jucător al Rapidului, spune că „e bine, dar nu ies din casă de când cu coronavirusul”.

Take Macri, fostul căpitan al Rapidului, jucător care a evoluat doar pentru formația de lângă podul Grant, a transmis un mesaj de Crăciun prin intermediul GSP.ro.

„Crăciun fericit tuturor rapidiștilor și nu numai. Nu am uitat de ei, nu o să uit niciodată. Copiii îmi mai zic s-o las mai moale cu fotbalul, dar nu am cum, urmăresc tot ce se întâmplă în fotbal.

Le mulțumesc și copiilor, fără ei nu știu dacă mai eram în viață. Însă eu sunt bine. Sunt bine, dar n-am mai ieșit pe afară de când cu coronavirusul”, a spus Take Macri.

În vârstă de 90 de ani, Take Macri e singurul supraviețuitor al primei echipe a Rapidului din anii ‘50, „e tot 10-1 pentru Sfântul Petru”, după cum insistă în convorbirile cu ziarul. 

Macri este primul român nominalizat - și votat - la Balonul de Aur. S-a întâmplat în 1961, când a câștigat italo-argentinianul Omar Sivori (Juventus). Pe listă s-au mai aflat, printre alții, Iașin, Puskas, Di Stefano, Charlton sau Eusebio.  În același timp, fiind născut în 1931, e unul dintre cei mai vârstnici foști internaționali români. 

Macri a fost și antrenor secund al generației „cangurilor”, care a ieșit pe locul 3 la CM U20 din 1981. De origine greacă, fostul fotbalist se trage din sătucul elen Ampelochori, aflat aproape de situl UNESCO Meteora

VIDEO Rică Răducanu: „Îmi pare rău că nu mă bagă mai mult în seamă cei de la Rapid”

>

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.