Nationala

Diseară am putea afla selecționerul! » Informații de ultimă oră: discuție decisivă la București

Mihai Stoichiță se întâlnește vineri cu Adrian Mutu. Foto: Imago

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 24 decembrie 2021

Mihai Stoichiță (67 de ani), directorul tehnic al FRF, va purta în această seară o discuție decisivă cu Adrian Mutu (42), în vederea preluării postului de selecționer al primei reprezentative de către „Briliant”.

Întâlnirea care ar putea lămuri numele noului selecționer al primei reprezentative va avea loc în această seară.

Întâlnire decisivă Mihai Stoichiță - Adrian Mutu în această seară 

Surse autorizate GSP.ro informează că Mihai Stoichiță și Adrian Mutu se vor întâlni astăzi, în Ajunul Crăciunului, la București. Inițial, se preconizase că discuția între șeful Comisiei Tehnice și fostul mare atacant urma să aibă loc joi. 

Așadar, Adrian Mutu pare în pole position pentru a ocupa postul lăsat liber de Mirel Rădoi și ar putea bate palma chiar de azi. Discuția va fi una de principiu, urmând ca termenii contractului, dacă se va ajunge la un acord, să fie stabiliți ulterior. În vederile Federației se află și Edi Iordănescu, la rândul său antrenor liber de contract. 

Avantajele lui Adrian Mutu:

  • E liber de contract și nu ar avea pretenții financiare exagerate.
  • Este tânăr, s-ar plia pe linia urmată de FRF în ultimii ani. A antrenat naționala U21 pe care a calificat-o la Euro 2021, unde a terminat grupa neînvinsă, însă nu s-a calificat în fazele eliminatorii.
  • Cunoaște bine jucătorii din noul val.
  • Are o relație bună cu președintele Burleanu, fostul internațional fiind adus la FRF, în 2017, pentru un plus de imagine, înaintea alegerilor din 2018.

Dezavantaje lui Adrian Mutu:

  • Nu are experiență, antrenând, înainte de lotul U21, doar la Voluntari, unde a evitat in extremis retrogradarea, și la echipa a doua a celor de la Al-Wahda, din Emirate.
  • Nu a avut succes nici în ultimul mandat, la FCU Craiova, de unde a plecat după numai 12 etape (3 victorii, 3 remize și 6 înfrângeri).

VIDEO Adrian Mutu: „Putem face o națională foarte bună”

>

Invitat pe 8 decembrie la GSP LIVE, Adrian Mutu a vorbit despre planurile pe care le are în cazul în care va fi instalat la națională. Întrebat de moderatorul Costin Ștucan dacă e de părere că se poate face o națională foarte bună cu jucătorii actuali, Adrian Mutu a răspuns categoric:

„Da. Eu cred acest lucru. Antrenorul care va accepta acesta post trebuie să creadă în echipa asta. Dacă nu, ce rost are să mai vină, nu? Eu așa o văd. Generațiile U21 de la turneul final din 2019 și turneul din 2021 au demonstrat ceva. Cresc și acești jucători și sperăm ca naționala să fie la un nivel mai bun”.

România, amicale în martie, Nations League în iunie 

Pentru prima reprezentativă, în continuare fără selecționer, urmează două meciuri amicale care vor avea loc în luna martie. Unul dintre adversari este deja cunoscut, Israel.

România își începe campania de Nations League în iunie, când va avea de disputat 4 meciuri. Programul integral din Nations League:

  • 4 iunie 2022 – Finlanda – Bosnia și Herțegovina (19:00), Muntenegru – ROMÂNIA (21:45)
  • 7 iunie 2022 – Bosnia și Herțegovina – ROMÂNIA (21:45), Finlanda – Muntenegru (21:45)
  • 11 iunie 2022 – Muntenegru – Bosnia și Herțegovina (16:00), ROMÂNIA – Finlanda (21:45),
  • 14 iunie 2022 – Bosnia și Herțegovina – Finlanda (21:45), ROMÂNIA – Muntenegru (21:45)
  • 23 septembrie 2022 – Bosnia și Herțegovina – Muntenegru (21:45), Finlanda – ROMÂNIA (21:45)
  • 26 septembrie 2022 – Muntenegru – Finlanda (21:45), ROMÂNIA – Bosnia și Herțegovina (21:45)

Citește mai multe știri despre națională:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.