Stranieri

Șumudică s-a întors pe Twitter, după egalul cu Kayseri » Întrebarea la care a ținut să răspundă: „Am fost forțat să o fac”

Marius Șumudică, antrenor Yeni Malatyaspor Foto: Facebook @ Yeni Malatyaspor Kulübü

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 24 decembrie 2021

După remiza cu Kayserispor din etapa 18 a campionatului, scor 2-2, Marius Șumudică (50 de ani), antrenorul de la Yeni Malatyaspor, a publicat o serie de mesaje pe contul personal de Twitter, justificându-și una dintre deciziile luate pe parcursul meciului.

Yeni Malatyaspor a fost extrem de aproape de a obține prima victorie în campionat după o serie de 7 meciuri în care nu simțise gustul succesului. Echipa lui Șumudică a fost egalată în minutul 90+1 al meciului cu Kayserispor.

După meci, antrenorul român a publicat o serie de mesaje pe contul personal de Twitter. Printre altele, le-a mulțumit fanilor și i-a asigurat că toată lumea luptă pentru ca Yeni să iasă din zona roșie a clasamentului. Ulterior, a explicat de ce a schimbat sistemul în repriza a doua, din 4-2-3-1 în 5-4-1.

Marius Șumudică, după Yeni Malatyaspor - Kayserispor 2-2: „Este extrem de dificil, am luptat din greu” 

„Este dificil pentru jucători, suporteri și club să ratezi o victorie într-o asemenea manieră. Extrem de dificil. Am luptat din greu pentru cele 3 puncte și am fost foarte aproape să părăsim terenul fericiți. Am creat multe ocazii. Acum trebuie să ne revenim și să CREDEM.

Vreau să le mulțumesc tuturor celor care au susținut echipa din tribune sau de acasă. Vă asigur că toată lumea dă tot ce are mai bun pentru a vă face fericiți.

Văd niște comentarii care mă întreabă de ce am schimbat sistemul. Am fost forțat să o fac. Kayseri a jucat cu doi atacanți în repriza a doua, cei doi marcatori. Wallace (n.r. - unul dintre fundașii centrali) era accidentat, a depus un mare efort pentru a juca. 

În loc să-l înlocuiesc, am vrut să mai pun un fundaș lângă el, pentru sprijin. Am avut mai multe ocazii în repriza a doua decât în prima, dar am avut ghinion”, a scris Șumudică.

După 18 etape, Yeni Malatyaspor ocupă locul 18 din 20 în Super Liga Turciei, cu doar 15 puncte acumulate. Primul loc deasupra celor retrogradabile este ocupat de Altay, cu 18 puncte.

>

Mai multe știri din fotbalul internațional: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.