Liga 2

Reînvie încă o echipă de tradiție? Cine e patronul dispus să cumpere brandul

Sportul Studențes ar putea fi protagonista unei reveniri de senzație în fotbalul românesc

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 24 decembrie 2021

Aflată în faliment, Sportul Studențes ar putea fi protagonista unei reveniri de senzație în fotbalul românesc.

De-a lungul ultimilor ani, diverși oameni de afaceri au avut mai multe tentative de a readuce brand-ul Sportul la viață.

Asta ar fi încercat recent și Imad Kassas, patronul sirian al celor de la Metaloglobus. Conform liga2.ro, acesta le-ar fi oferit 10.000 de euro celor de la CS Sportul Studențesc pentru achiziționarea brand-ului. Oferta a fost refuzată pe loc de reprezentanții „studenților”.

CS Sportul Studențesc, entitatea care deține brandul, e subordonată începând cu 2019 Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative București, mai scrie sursa citată.

Ultimul sezon când numele de Sportul Studențesc a fost prezent în fotbalul românesc a fost în 2017/18, când echipa a evoluat în Liga a 4-a, alături de Steaua București, CS Dinamo și Academia Rapid, dar „studenții” s-au retras în timpul stagiunii.

Sportul Studențesc s-a dezintegrat în 2017

Printre echipele care au dispărut din fotbalul românesc se numără și cluburi de renume, cu tradiție sau care au cucerit campionate.

Probabil cel mai regretată dispariție este a Sportului Studențesc, echipă care a dispărut definitiv în 2017, după ce a încercat mai mulți ani să supraviețuiască în ligile inferioare sau prin echipele de juniori. 

Deși nu a câștigat niciodată titlul în Liga 1, a fost una din cele mai apreciate echipe, cu un joc prin care își câștigase renumele de „Gașca Nebună”.

Locul 2în sezonul 1985/86 din Liga 1 a fost cea mai bună clasare din istoria clubului

FC Sportul Studențesc București a fost înființat pe 11 februarie 1916, la inițiativa unui grup de studenți și a unor profesori din capitală. Primul nume al echipei a fost „Sporting Club Universitar”, iar primele două secții ale clubului au fost fotbalul și tenisul.

Primul președinte al grupării a fost reputatul matematician Traian Lalescu, iar unul dintre oamenii care au ajutat la fondarea acestei echipe a fost Octav Luchide, care a fost secretar general al Federației de Fotbal din România în perioada 1930-1942.

Jucători importanți care au evoluat pentru Sportul Studențesc:

  • Ion Lăpușneanu
  • Mircea Sandu
  • Marcel Coraș
  • Gino Iorgulescu
  • Aurică Țicleanu
  • Aurel Rădulescu
  • Gheorghe Hagi

2011/2012a fost ultimul sezon al Sportului în Liga 1, când echipa a terminat pe locul 17, cu 30 de puncte, și a retrogadat în Liga a 2-a.

VIDEO Vasile Șiman rupe tăcerea despre primele controversate de la Sportul: „Mulți și acum au paltoanele primite de la mine”

>

Citește și alte știri de actualitate:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.