Nationala

Mutu, dat de gol » Încă un semn clar că „Briliantul” va fi noul selecționer

Mutu e din ce în ce mai aproape să preia echipa națională / FOTO: Raed Krishan

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 25 decembrie 2021

Nimeni nu mai poate sta în calea numirii lui Adrian Mutu pe banca primei reprezentative, o mutare iminentă, care se va produce, mai mult ca sigur, în zilele următoare.

Mutu s-a aflat în negocieri avansate cu maghiarii de la Kisvarda, echipă implicată în lupta pentru titulu din Ungaria. Instalarea „Briliantului” părea o certitudine, însă totul s-a schimbat după ce Dan Petrescu a refuzat naționala, iar Mutu a intrat în cărți pentru preluarea „tricolorilor”

Attila Revesz, directorul sportiv al celor de la Kisvarda, a confirmat în presa vecinilor că „varianta Mutu” a picat, interimarul Gabor Eros urmând să conducă echipa și din ianuarie.

Adi Mutu a ieșit de pe lista lui Kisvarda: „Marele său vis e naționala”

„De la plecarea lui Joao Janeiro, ne-am consultat cu câțiva candidați pentru postul de antrenor, dintre care cea mai lungă discuție a fost cea cu Adrian Mutu, nu întâmplător a urmărit personal meciul echipei noastre împotriva lui Fehérvár

Era interesat de job, dar între timp a indicat că marele său vis s-ar împlini dacă ar putea fi antrenorul echipei naționale a României, iar de atunci s-a dovedit că el este principalul candidat pentru acest post.

(...) Astfel, decizia noastră este cea de a continua cu antrenor Gabor Eros, cel care a încheiat sezonul de toamnă. El va conduce echipa, jucătorii și-au dorit să rămână pe linia pe care se aflau. Gabor este popular și printre suporteri”, a spus oficialul lui Kisvarda, conform Nemzeti Sport.

La Kisvarda evoluează doi fotbaliști români, fundașul Andrei Peteleu și mijlocașul ofensiv Claudiu Bumba.

Avantajele lui Adrian Mutu pentru echipa națională:

  • E liber de contract și nu ar avea pretenții financiare exagerate.
  • Este tânăr, s-ar plia pe linia urmată de FRF în ultimii ani. A antrenat naționala U21 pe care a calificat-o la Euro 2021, unde a terminat grupa neînvinsă, însă nu s-a calificat în fazele eliminatorii.
  • Cunoaște bine jucătorii din noul val.
  • Are o relație bună cu președintele Burleanu, fostul internațional fiind adus la FRF, în 2017, pentru un plus de imagine, înaintea alegerilor din 2018.

Dezavantaje lui Adrian Mutu:

  • Nu are experiență, antrenând, înainte de lotul U21, doar la Voluntari, unde a evitat in extremis retrogradarea, și la echipa a doua a celor de la Al-Wahda, din Emirate.
  • Nu a avut succes nici în ultimul mandat, la FCU Craiova, de unde a plecat după numai 12 etape (3 victorii, 3 remize și 6 înfrângeri).

Adrian Mutu: „Putem face o națională foarte bună”

Invitat pe 8 decembrie la GSP LIVE, Adrian Mutu a vorbit despre planurile pe care le are în cazul în care va fi instalat la națională. Întrebat de moderatorul Costin Ștucan dacă e de părere că se poate face o națională foarte bună cu jucătorii actuali, Adrian Mutu a răspuns categoric:

Da. Eu cred acest lucru. Antrenorul care va accepta acesta post trebuie să creadă în echipa asta. Dacă nu, ce rost are să mai vină, nu? Eu așa o văd. Generațiile U21 de la turneul final din 2019 și turneul din 2021 au demonstrat ceva. Cresc și acești jucători și sperăm ca naționala să fie la un nivel mai bun”.

>

Citește și alte știri despre naționala României:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.