Nationala

FRF l-a dat uitării pe Ladislau Boloni: „Sunt în România de 7 zile, nu m-a întrebat nimeni nimic!”

Ladislau Boloni a antrenat ultima oară la Panathinaikos Atena

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 25 decembrie 2021

Ladislau Boloni (68 de ani) ar fi putut reprezenta una dintre variantele de top pentru banca echipei naționale. Totuși, reputatul tehnician n-ar fi primit nici măcar un apel din partea șefilor Federației.

Dezvăluirea îi aparține lui Valeriu Iftime, finanțatorul celor de la FC Botoșani. Acesta spune că a discutat cu Boloni despre starea fotbalului românesc, iar antrenorul i-ar fi spus că nu a fost căutat deloc de cei de la FRF.

„Am avut o discuție cu domnul Boloni, îl apreciez foarte tare, și l-am întrebat: «Domne, naționala?» A zis: «Nu m-a sunat nimeni niciodată! Sunt în România de 7 zile, nu m-a întrebat nimeni nimic». M-am blocat

Dacă stai de vorbă cu Boloni îți dai seama că sunt soluții și-ți dai seama că greșim toți, de la academia lui Hagi și până la la CFR Cluj. El e medic stomatolog, dar poate face și o radiografie a fotbalului românesc”, a declarat Valeriu Iftime, la Digi Sport.

Boloni a avut un singur mandat la națională

Ladislau Boloni a mai antrenat echipa națională între iulie 2000 și iulie 2001. În acel mandat pe care l-a avut la națională, Boloni preluase echipa la startul preliminariilor pentru Mondialul din 2002 şi a demisionat înainte de ultimele două meciuri, pentru a pleca la Sporting Lisabona. 

Boloni a antrenat prima reprezentativă pentru 13 meciuri. Bilanțul? 8 victorii, 2 egaluri, 3 înfrângeri.

Avantajele lui Ladislau Boloni

  • Cel mai experimentat antrenor dintre posibilii pretendenți pentru banca naționalei Are numeroase trofee. A câștigat titlul în Portugalia, cu Sporting, plus o Cupă și o Supercupă, apoi un campionat și o Supercupă în Belgia, cu Standard, dar și Cupa Campionilor Golfului cu Al Jazira.
  • A mai condus echipa națională în campania pentru Mondialul 2002, cu rezultate, dar a părăsit-o pentru un contract mai bun cu Sporting, în 2001.
  • Este liber de contract după demiterea de la Panathinaikos, în mai 2021.
Ladislau Boloni

Dezavantajele lui Ladislau Boloni

  • Este un antrenor scump pentru nivelul la care FRF plătește un selecționer (a avut 400.000 de euro pe an la greci).
  • Se știe că este genul dificil și este foarte greu de crezut că s-ar putea înțelege cu noua conducere de la FRF, cu care a recunoscut recent că nu a avut niciodată vreun contact. În plus, apropiații susțin că n-ar accepta să lucreze sub conducerea lui Mihai Stoichiță.
  • A plecat de mult din fotbalul românesc și nu mai cunoaște jucătorii.

VIDEO Florin Șoavă, poveste amuzantă cu Ladislau Boloni: „Ne-a pus să alergăm la 03:00 dimineața”

>

Citește și alte știri despre naționala României: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.