Nationala

Mirel Rădoi l-a taxat pe Dan Petrescu, după ce antrenorul lui CFR a refuzat naționala: „Poate nu are încredere în jucători. Clauza nu e mare, a strâns multe milioane”

Mirel Rădoi l-a taxat pe Dan Petrescu, după ce antrenorul lui CFR a refuzat naționala: „Poate nu are încredere în jucători. Clauza nu e mare, a strâns multe milioane”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 25 decembrie 2021

Mirel Rădoi (40 de ani), fostul selecționer al României, a vorbit despre antrenorii cu care FRF a discutat pentru a-l înlocui.

Gică Hagi, Răzvan Lucescu și Dan Petrescu au fost ofertați de Federație, iar Mirel Rădoi spune că se aștepta ca antrenorul lui CFR Cluj să accpte ofete și a încercat să explice de ce acesta a preferat să continue la campioana României.

Mirel Rădoi l-a taxat pe Dan Petrescu după ce a refuzat naționala: „Poate nu are încredere în jucători”

„Dintre cei cu care s-a vorbit, Răzvan Lucescu era cel mai greu de adus. Tocmai a semnat cu PAOK. Hagi, fiind patron de club, ar fi putut să dea acțiunile altcuiva. Dar probabil că nu a fost convins în discuțiile avute.

Mă așteptam ca Dan Petrescu să accepte. În trecut era supărat că nu a fost contactat, iar când a făcut căutat a zis că nu poate veni. Acum, fiind diferență mare de puncte între CFR Cluj și rivale, mă așteptam să accepte.

Clauza nu era mare, el a strâns multe milioane. Dar fiecare are planurile lui. Poate nu are încredere în jucători, poate crede că e mai ușor să se califice cu CFR Cluj în Europa League decât să califice România la EURO sau un Campionat Mondial. Dar eu credeam că va veni Dan Petrescu”, a spus Mirel Rădoi la TV Telekom Sport.

VIDEO Alin Stoica, despre decizia lui Dan Petrescu de a refuza naționala: „Eu nu-l înțeleg”

>

Dan Petrescu a forțat toate plățile

Din clipa în care a discutat cu oficialii Federației, Petrescu i-a fixat lui Varga condițiile în care ar accepta să continue la Cluj. 

Criteriile au fost unele economice și au fost respectate între timp. Conform surselor din club, conducerea a reușit să plătească spre finalul săptămânii trecute primele pentru câștigarea campionatului trecut și alte bonusuri de victorii din stagiunea trecută.  Atmosfera era una tensionată din cauza restanțelor financiare, așa că Petrescu a insistat pentru calmarea ei și dorința i-a fost respectată.

CFR l-a plătit in extremis și pe Debeljuh, în a 15-a zi de când croatul notificase clubul și pretindea să primească aproape 100.000 de euro, salarii și bonusuri care nu îi fuseseră achitate la timp. Dacă ar mai fi întârziat clubul încă o zi, atacantul ar fi căpătat dreptul de a depune memoriu pentru a deveni liber de contract.  El a redevenit important pentru Petrescu, a și marcat împotriva Argeșului, după un episod tensionat pe care-l avusese cu Dan, o ceartă în urma căreia croatul fusese retrogradat în echipa a doua.

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.