Nationala

Lecția învățată de Mirel Rădoi în mandatul la echipa națională: „De acum, voi avea asta în minte mereu!”

Mirel Rădoi, ex-selecționer România

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 25 decembrie 2021

Mirel Rădoi (40 de ani), fostul selecționer al primei reprezentative a României, a prezentat două episoade din mandatul de selecționer în care calculele hârtiei nu au fost respectate.

Mirel Rădoi se aștepta ca Germania să câștige toate meciurile din grupa J a preliminariilor pentru Cupa Mondială din 2022, scenariu în care România ar fi încheiat grupa pe locul 2, care asigura calificarea la baraj. Așteptările fostului selecționer nu s-au adeverit, întrucât Macedonia de Nord a produs marea surpriză a grupei, învingându-i pe nemți!

Iar în vară, când a pregătit selecționata olimpică a României la Tokyo, Rădoi se aștepta ca reprezentativa din Coreea de Sud să câștige toate meciurile, scenariu în care România s-ar fi calificat în fazele eliminatorii ale turneului olimpic de fotbal. Calculele hârtiei nu s-au respectat nici de această dată, iar Rădoi spune că în viitoarele sale mandate de antrenor nu va mai ține cont de acestea.

Mirel Rădoi: „Voi avea în minte mereu: calculele hârtiei îmi dau o eroare”

„Am stat și m-am gândit că calculele hârtiei mi-au dat o eroare. Calculele hârtiei spuneau așa: la Jocurile Olimpice, Coreea de Sud trebuia să câștige toate meciurile în grupă, iar noi, cu 4 puncte, am fi mers mai departe. Ce s-a întâmplat? În primul meci, Noua Zeelandă câștigă cu Coreea de Sud și merge mai departe! Calculele hârtiei, aici, ne-au dat o eroare. 

Mai departe, privim la grupa de calificare pentru Campionatul Mondial: dacă Germania ar fi câștigat, în mod logic, toate meciurile, România ar fi terminat pe 2. De acum, voi avea în minte mereu, oriunde voi merge: calculele hârtiei îmi dau o eroare. Va trebui să nu mai țin cont de ele”, a spus Rădoi la Telekom Sport.

Acum mi-ar plăcea mai degrabă să fiu antrenor decât selecționer. Drept dovadă, acum am avut două oferte de la echipe naționale, dar le-am refuzat. Am zis că asta ar fi culmea! Am plecat de la naționala mea, nu am prelungit contractul și merg la alte echipe naționale?

- Mirel Rădoi

VIDEO » Florin Niță: „Mirel Rădoi tot timpul venea cu ceva nou în vestiar”

>

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.