FRF are pe listă 10 posibili antrenori pentru postul de selecționer, iar printre ei se află și Adrian Ursea (54 de ani).
Mihai Stoica, managerul general de la FCSB, a dezvăluit că a avut o discuție cu fostul antrenor de la Nice și că acesta l-a surprins într-un mod plăcut cu informațiile pe care acesta i le-a oferit despre un anumit jucător, pe care oficialul formației roș-albastre nu a dorit sa-l numească.
Mihai Stoica, dezvăluiri despre discuțiile cu Adrian Ursea: „Propunerea lui m-a șocat”
„Cu Ursea am vorbit acum câţiva ani. L-am întrebat de nişte jucători din Elvetia şi mi-a făcut o propunere care m-a şocat, în sens pozitiv.
E foarte bun. Adică e un tip analitic, de care îmi place foarte mult. Nu ştiu dacă sunt şanse ca el să ajungă selecţioner. Nu are experienţă nici el, chiar dacă are o vârstă mai înaintată decât de Adrian Mutu (42 de ani)”, a declarat Mihai Stoica la TV Telekom Sport.
CV Adrian Ursea
- Data nașterii: 14 septembrie 1967, Slobozia
- Post: mijlocaș central
- A jucat la Petrolul Ploiești ('86-'88, '89-'91), Victoria ('88-'89), Locarno ('91-'92), Chenois ('92-'94), Rapid ('94), Etoile Carouge ('95), Bulle ('95-'96), Vevey ('96-'97), Stade Nyonnaise ('97-'99), Fribourg ('99-'00)
- A antrenat la Vevey ('00-'01), Servette Geneva (interimar - '03 / secund, '01-'03, '04 / U21 - '19), Meyrin ('05), Neuchatel Xamax ('11-'16, Academie), Nice ("principal" - '20-'21 / secund - '16-'18, '19-'20)
- Meciuri/goluri L1: 149/20
- Meciuri/goluri cupe europene: 11/0
- Meciuri/goluri națională: 43/0 (U16-U21)
9e locul pe care a terminat Nice sezonul 2020-2021 din Ligue 1, cu Ursea pe bancă: românul preluase echipa după cinci înfrângeri consecutive, pe poziția 11 în campionat
30 de meciurica „principal" pe banca lui Nice (Ligue 1, Cupa Franței, Europa League) a stat Ursea de la începutul lui decembrie până la finalul sezonului din Hexagon: a adunat 11 victorii, 5 remize, 14 eșecuri, golaveraj 37-42
Adrian Ursea: „Sunteți prea duri cu naționala”
În iulie, Adrian Ursea a acordat un amplu interviu Gazetei Sporturilor și a făcut o radiografie a fotbalului românesc și-l apăra pe Mirel Rădoi.
„Naționala e oglinda campionatului, al cărui nivel e scăzut. Aceste discuții despre filozofia de joc a selecționerului ascund problemele profunde din spate. Mie-mi pare bine că Mirel abordează acest stil curajos, vreți iar să ne întoarcem la politica pașilor mici? Adevărul e, probabil, undeva pe la mijloc, pentru că nu e bine nici să stai cu fundul în poartă, nici să fii ultraofensiv.
Dar sunteți prea duri cu naționala. OK, așa e, ne-au bătut Georgia și Armenia, nu e plăcut. Pe mine m-ar interesa însă dacă există un proiect concret la lot, așa cum s-a conturat și în fotbalul elvețian la un moment dat, cu o concepție, o metodologie, oameni competenți. În plus, nimeni nu se întreabă dacă avem jucători care pot performa la nivelul dorințelor noastre. Sunt capabili să stăpânească ideile care li se transmit? Că Daum nu e bun, Contra nu e bun, Rădoi nu e bun. Chiar așa, toți? Poate e o mare problemă la fotbaliști!”, spunea atunci Adrian Ursea.
Cred că un antrenor trebuie să pună în practică ceea ce vine din interiorul lui, ce îi indică propriul ADN. Iar eu mă ghidez după trei elemente. Unu: trebuie să dăm un sens fotbalului. Să oferim un joc plăcut spectatorului care plătește un bilet sau un abonament la meci ori la TV. Rezultatul nu e suficient. Altfel, publicul s-ar interesa doar de scorul final și gata.
Se întâmplă ca la un film. Știi că binele va triumfa în fața răului. Și totuși, te așezi în fața televizorului pentru a savura evenimentele, drumul până la deznodământ. La fel e și la fotbal: fanii sunt captivați de intriga partidei. De aceea, mai presus de rezultat e să livrezi la pachet fanilor ceva care să-i atingă emoțional
– Adrian Ursea
{{text}}