Campionate

Franța revine la restricțiile pe stadioane » Doar 5.000 de fani au voie la meciuri. Alte țări se pregătesc și ele de noi restricții

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 28 decembrie 2021

Situația alarmantă de coronavirus din Europa afectează din nou fotbalul. Franța a anunțat că va impune noi restricții împotriva răspândirii virusului ce afectează sportul.

Franța este lovită puternic de Omicron, noua tulpină de Covid-19, iar Jean Castex, prim-ministrul țării, a impus noi reguli în lumea sportului. 

„Pentru a încetini răspândirea Omicron, adunările mari vor fi limitate la maximum 2.000 de persoane în interior și maxim 5.000 de persoane în aer liber”, a declarat Castex potrivit L'equipe.

Astfel, timp de 3 săptămâni, orice meci de fotbal din Ligue 1 va avea maxim 5.000 de suporteri în tribune. Acest lucru afectează derby-urile Lyon - PSG, Marseille - Lille sau Lyon - Saint Ettiene, meciuri la care în condiții normale stadionalele erau pline.

În Scoția e mai rău

Autorirățile din Scoția au luat decizii chiar mai drastice pentru fotbal. De „Boxing Day” în Premiership fiind lăsați numai 500 de suporteri pe stadion.

Spania se pregătește și ea de noi restricții

La Liga poate suferi și ea din cauza noului val de coronavirus. Miercuri este programată o ședință al Consiliului Interteritorial al Sistemului Național de Sănătate din Spania, unde este foarte probabil să se decidă din nou reducerea capacității stadioanelor, care în prezent este de 100%.

Această decizie au urma să fie păstrată cel puțin până la finalul lunii ianuarie. Alte reguli mai pot fi impuse, spre exemplu prioritizarea ca cei care participă la evenimente să fie abonați ai clubului gazdă sau fani locali, pentru a limita circulația grupurilor de suporteri.

Citește alte știri din fotbalul internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.