Liga 1

„Lobby” pentru planul care ar însemna salvarea lui Dinamo » Încă o voce vrea 18 echipe în Liga 1: „Nu va scădea valoarea”

Florin Bratu, 41 de ani, selecționerul României U21, vrea revenirea la sistemul cu 18 echipe pentru Liga 1.

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 28 decembrie 2021

Florin Bratu, 41 de ani, selecționerul României U21, vrea revenirea la sistemul cu 18 echipe pentru Liga 1.

Sistemul cu 18 echipe a fost folosit ultima dată în sezonul 2014-2015, cel după care a fost implementat sistemul play-off/play-out.

Mie mi-ar plăcea să revenim la sistemul cu 18 echipe. Vor apărea formații noi. Nu cred că s-ar dilua valoarea campionatului. U Cluj, Petrolul vin din orașe importante, cu suporteri, și ar avea mai multe șanse să promoveze în prima divizie”, a declarat Bratu în cadrul emisiunii „Fotbal Club” de la Digi Sport 1.

Mirel Rădoi: „Dinamo nu va retrograda! Vor face campionatul de 18 echipe”

Mirel Rădoi (40 de ani), fostul selecționer al echipei naționale, a lansat un scenariu uluitor în spațiul public. Acesta susține că Dinamo nu va retrograda în Liga 2 indiferent de locul pe care îl va ocupa la finalul actualului sezon.

Pentru al treilea an la rând, Dinamo are mari emoții privind retrogradarea, iar tabloul din acest an pare cel mai sumbru: „câinii” au încheiat anul pe locul 15 în Liga 1, și-au schimbat din nou antrenorul, iar perspectivele de viitor le dau palpitații suporterilor.

Într-una dintre primele sale apariții televizate după și-a încheiat contractul pe banca naționalei, Mirel Rădoi a înaintat un scenariu surprinzător. Susține că forurile care decid destinele fotbalului românesc ar putea recurge la o nouă schimbare a sistemului competițional, exact cum s-a întâmplat în 2020, când Federația a mărit numărul echipelor de la 14 la 16, iar Dinamo a rămas în prima ligă.

Indiferent ce se va întâmpla cu Dinamo, Dinamo nu va retrograda. Adică... şi dacă va retrograda sportiv, sunt sigur, din informaţiile pe care le am, că vor fi 18 echipe. Eu nu cred că LPF, FRF şi televiziunile vor ca un brand atât de puternic să retrogradeze”, a declarat Mirel Rădoi la Telekom Sport.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.