Liga 1

Repetenţi

Articol de Cosmin Lucaci  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Învinsă în prelungiri de Gloria Buzău, “U” Cluj a irosit ieri o ultimă şansă de a evita retrogradarea.

“U” Cluj - Gloria Buzău, era un meci crucial pen­­tru “şepcile roşii”. De a fi sau a nu fi în Liga 1 şi în sez­o­nul următor. Însă “Steluţa” a licărit pri­ma, încă din primele minute. Vul­poiul Paleacu a centrat perfect, iar Ioviţă l-a învins simplu pe Mer­lier. “Studenţii” au refuzat să ab­dice fără luptă din primul eşalon. Au schimbat turaţia, aruncîndu-se spre poarta lui Mincă. Căpitanul Go­ga (24, 27) şi sîrbul Jovanovici (28) au semnat primele declaraţii de război buzoienilor. Cu Bundea la pu­pitru, gazdele au mai ratat încă o oca­zie uriaşă, cînd Gigel Coman, din nu­mai 10 metri, a ratat milimetric ca­drul porţii. Şi totuşi, pînă la pau­ză, “U” a reuşit egalarea: Goga a pus un “cap” pentru Jovanovici, ca­re l-a învins pe Mincă cu şansă. Pu­tea să fie 2-1, dar tînărul Corodoş a irosit ocazia meciului, cînd a reluat din 2 metri peste poartă .

Exilaţi de un ex-stelist
Cu sabia deasupra capului, “U” s-a instalat încă din debutul părţii se­cunde în jumătatea adversă. Dar că­pi­tanul Goga a zguduit doar tran­s­­versala lui Mincă, spre dis­perarea ultraşilor din peluză. De par­tea cealaltă, buzoienii au ales car­tea contraatacului. Băd a mar­cat, dar golul acestuia a fost anulat co­rect pentru of­said. Şi, cînd nimeni nu se mai aş­te­pta, Bicfalvi, un ex-ste­list, a lovit în inima clujenilor, în ulti­mul minut de prelungire. Mai sînt doar 4 etape şi “U” e la 11 punc­te de locul 14, al salvării. Im­po­­sibil!

“Sîntem retrogradaţi, ăsta e lucrul cel mai dureros. Îmi reproşez că nu am fost în teren s-o bag eu în poartă”
ALPAR Meszaros antrenor “U” Cluj

“Clujenilor le-a lipsit şansa. Cred că nu se joacă doar pe teren. Nu mai zic nimic că-mi iau ăştia prima de Paşti”
Ştefan Stoica antrenor Gloria Buzău

Ştirile meciului

În tribuna oficială a stadionului “Ion Moina” a fost prezent şi antrenorul rivalei din Gruia, Ioan Andone. Cu faţa mas­cată de o pereche de ochelari de soare, “Fălcosul” a dat mîna cu suporterii. Universitatea şi CFR vor disputa meciul direct în ulti­ma etapă, programată în 7 mai.

Tehnicianul “studenţilor”, Alpar Meszaros, suspendat o etapă pentru că s-a înjurat cu atacantul Oţelului, Janos Szekely, a privit partida de la tribuna a doua alături de preşedintele Toni Do­boş. Pe banca clujenilor a stat direc­­torul tehnic, Stelian Gherman.

Înainte cu o oră de startul par­ti­dei, aproximativ 500 de su­por­teri s-au adunat în Piaţa Uni­rii, la statuia lui Matei Corvin, de unde au plecat în marş către stadion.

În minutul 15, Marius Po­pescu, antrenorul secund al “alb-negrilor”, a alergat în tribună la “principalul” Meszaros, care i-a dat primele indicaţii tactice.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.