Nationala

Răzvan Lucescu, enervat de întrebările despre națională: „Nu e problema voastră ce am vorbit cu Burleanu!”

Răzvan Lucescu Foto: GSP

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 29 decembrie 2021

Răzvan Lucescu (52 de ani), antrenorul celor de la PAOK Salonic, a vorbit despre întâlnirea pe care a avut-o cu Răzvan Burleanu, președintele FRF, și Mihai Stoichiță, directorul tehnic al Federației, în urmă cu o lună.

La mai bine de o lună după ce Mihai Stoichiță și Răzvan Burleanu l-au vizitat la Salonic pentru a-l convinge să revină la națională, fostul selecționer a oferit detalii despre întâlnirea cu oficialii FRF. 

„Nu este problema voastră. Este o treabă care îmi priveşte intimitatea, viaţa mea intimă şi ce fac eu în privat nu e problema voastră. Când te întâlneşti cu oameni pe care îi cunoşti, cu care te-ai mai întâlnit în anumite locuri, înseamnă că poate fi vorba şi de o prietenie. Iar când este vorba de o prietenie, nu e problema voastră.

Pentru mine, în general, o echipă naţională nu este un obiectiv. Eu sunt un antrenor care lucrează foarte bine la club, cel puțin asta gândesc acum. Dacă mâine îmi voi schimba părerea, vă voi anunţa. Sunt trei ani la PAOK, am un contract care are o clauză foarte mare de a mă elibera, nu vreau să mă eliberez”, a declarat Răzvan Lucescu.

Răzvan Lucescu: „Ei trebuie sa ia o decizie”

Răzvan a vorbit și despre posibilul înlocuitor al lui Mirel Rădoi la națională și este de părere că cei doi conducători trebuie să se decidă asupra tipului de antrenor pe care îl doresc pe banca naționalei.

„Legat de noul selecţioner, există un preşedinte de federație cu consilierii dânsului. Ei trebuie să ia o decizie, să găsească în primul rând varianta de antrenor, să vadă ce se aşteaptă de la antrenor, aici discutăm de un antrenor cu experienţă sau de unul tânăr cu foarte mult entuziasm. 

Eu cred că în România, la nivel de organizare, se fac paşi importanţi în faţă, sunt paşi pe care nu-i vedem, dar care, în 5-6 ani, vor culege nişte roade. Avem jucători talentaţi, însă, din punct de vedere educaţional, suntem la nivelul zero, asta e cea mai mare problema, asta trebuie să ne preocupe”, a mai spus Lucescu.

Programul echipei naționale în 2022

24/25 martiemeci amical
29 martieIsrael - România
2-4 iuniemeci Liga Naţiunilor
5-8 iuniemeci Liga Naţiunilor
8-11 iuniemeci Liga Naţiunilor
12-14 iuniemeci Liga Naţiunilor
22-24 septembriemeci Liga Naţiunilor
25-27 septembriemeci Liga Naţiunilor

Citește alte știri despre echipa națională:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.