Liga 1

Măsuri de criză la CFR Cluj » Conducerea a decis: pleacă gratis din Gruia!

CFR Cluj speră să-l convingă pe Runar Sigurjonsson (31 de ani, mijlocaș central) să accepte un salariu mai mic și i-a propus lui Mike Cestor (29 de ani, stoper) prelungirea contractului cu bani mai puțini

Articol de Remus Răureanu  —  joi, 30 decembrie 2021

CFR Cluj speră să-l convingă pe Runar Sigurjonsson (31 de ani, mijlocaș central) să accepte un salariu mai mic și i-a propus lui Mike Cestor (29 de ani, stoper) prelungirea contractului cu bani mai puțini. Islandezul și Denis Alibec (30 de ani, atacant) câștigă enorm, peste 30.000 de euro lunar de fiecare!

CFR a realizat că salariile fotbaliștilor costă prea mult și încearcă să le mai reducă. Vișiniii vor să scape de câțiva jucători, iar altora speră să le modifice contractele astfel încât nota de plată a clubului să fie micșorată.

Măsuri de criză la CFR Cluj

E posibil ca împrumutul lui Alibec de la Kayserispor să fie întrerupt încă din iarna aceasta, deși înțelegerea a fost încheiată până în vara anului viitor. Denis e plătit la Cluj cu 370.000 de euro pentru 11 luni, perioada din contractul său.

Alt fotbalist pe care conducerea încearcă să-l convingă să renunțe la niște bani e Sigurjonsson. Islandezul în vârstă de 31 de ani e greu de dat afară, fiindcă acordul lui cu clubul e valabil până în iunie 2023. Oficialii speră să-l determine să accepte bani mai puțini.

El e plătit cu 20.000 de euro lunar, însă mai beneficiază, conform contractului, de niște bonusuri necondiționate de performanțe, de timpul petrecut pe teren. Cu tot cu bonusuri rezultă o medie de 35.000 de euro pe lună, acesta e venitul lui Sigurjonsson la CFR.

În sezonul acesta a fost titular doar în șase partide, a încetat să mai fie un jucător foarte important din momentul în care a revenit Dan Petrescu pe bancă. Noul antrenor i-a readus pe Bordeianu și pe Culio, doi dintre favoriții săi, și a mizat mai des pe ei doi.

Mike Cestor pleacă liber de la CFR Cluj

De la Cluj e posibil să plece în curând și Mike Cestor. Fundașul central francez are 29 de ani și mai e legat de vișinii prin contract până în vara viitoare, după care va putea pleca oriunde liber. Cestor are dreptul să semneze cu oricare club interesat de el, începând cu 1 ianuarie, atunci când va intra în ultimele șase luni din contract.

Mike e plătit cu 14.000 de euro lunar și conducerea i-a transmis că ar fi interesată de extinderea înțelegerii, cu condiția ca apărătorul să accepte să câștige mai puțin. Cestor exclude o astfel de alegere, așa că mai sunt șanse minime ca el să continue în Gruia. Va pleca gratuit, așa cum a și venit atunci când a fost adus de la Astra.

FOTO: Cestor a jucat 10 meciuri în acest sezon de Liga 1 (Imago)

25.000 de euroîncasează lunar Keșeru la FCSB. El și Budescu sunt fotbaliștii pe care Becali îi plătește cel mai bine. „Budi”, remunerat la fel, trebuie să găsească în curând un club nou, fiindcă și Gigi urmărește să scadă costurile

Citește mai multe știri despre CFR Cluj:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.