Campionate

Decizie stranie în China » Ce le-a fost interzis jucătorilor de la naționale

Memphis Depay și tatuajul său de pe spate Foto: Imago

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 30 decembrie 2021

Autoritățile din China le-au interzis jucătorilor de la echipele naționale să apară cu tatuaje.

Această nouă lege este dată ca fotbaliștii să dea „un exemplu bun pentru societate”. Astfel, orice fotbalist care este convocat la națională nu are voie să își mai facă tatuaje. În cazul în care jucătorul este deja „pictat” pe corp, autoritățile îl sfătuiesc să își șteargă tatuajele sau să le acopere în totalitate.

„La echipa națională și la formațiile de tineret ale Chinei, noile tatuaje sunt strict interzise. Cei care au deja tatuaje sunt sfătuiți să încerce să le șteargă. Dacă există anumite cirumstanțe în care acest lucru nu e posibil, ele vor fi acoperite în timpul antrenamentelor sau a meciurilor”, se arată în comunicatul oficialităților de la Beijing.

Prin această lege, autoritățile speră ca jucătorii să dea dovadă de mai multă responsabilitate și să lupte pentru onoarea țării, iar tatuajele sunt unele dintre lucrurile considerate „vulgare” de sistemul din China.

Liderii vestiarului sunt afectați

Unul dintre cei mai importanți jucători din naționala Chinei, Zhang Linpeng (32 de ani, Guangzhou Evergrande), este unul dintre fotbaliștii afectați de noua regulă. Acesta are numeroase tatuaje pe corp, astfel că la viitoarea selecție va trebui să evolueze cu mâneci lungi pentru a-și ascunde tatuajele de pe brațe.

Zhang Linpeng, cu brațele acoperite de tatuaje // foto:imago

Citește alte știri din fotbalul internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.