Stranieri

Marele proiect al FIFA, demontat chiar în ultima zi a anului: „De asta nu se va întâmpla” + Infantino anunță „un 2022 memorabil”

Aleksander Ceferin, președintele UEFA, a transmis clar că organizarea Campionatului Mondial o dată la doi ani este imposibilă.

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 31 decembrie 2021

Aleksander Ceferin, președintele UEFA, a transmis clar că organizarea Campionatului Mondial o dată la doi ani este imposibilă.

FIFA a insistat în ultimele luni cu un proiect revoluționar, organizarea Campionatului Mondial o dată la doi ani. UEFA și CONMEBOL s-au opus vehement. În ultima zi a anului, Ceferin a adus noi argumente.

Ceferin: „Nu se va întâmpla!”

„Europa şi America de Sud sunt împotriva acestui plan, iar ele sunt singurele continente care au câştigat Cupa Mondială. Un Mondial trebuie să aibă loc la patru ani pentru a fi interesant.

În al doilea rând, dacă ea ar avea loc la fiecare doi ani, ar dăuna fotbalului feminin, pentru că ar avea loc în acelaşi an cu turneul lor final. Asta ar afecta şi alte competiții, cum ar fi Jocurile Olimpice. Este pur şi simplu o idee proastă, iar acest lucru nu se va întâmpla pentru că este o idee proastă, nu pentru că noi ne opunem”, a declarat Ceferin, în cadrul unui eveniment organizat la Dubai. 

De ce au loc Jocurile Olimpice la fiecare patru ani? Pentru că este un eveniment pe care trebuie să îl aştepţi cu nerăbdare şi să te bucuri de el. Cupa Mondială este cel mai mare eveniment fotbalistic şi trebuie să fie la fiecare patru ani.

- Aleksander Ceferin

Infantino, mesaj la final de 2021

Gianni Infantino, președintele FIFA, a transmis un mesaj la finalul anului 2021 și promite un Campionat Mondial memorabil. 

„Campionatul Mondial din Qatar va fi o ocazie unică de a reuni lumea din nou într-o sărbătoare a fotbalului şi a incluziunii sociale. Avem cu toţii nevoie de asta. Toate turneele organizate de FIFA vor continua să aibă loc ţinându-se cont de faptul că sănătatea este cea mai importantă", a precizat Infantino, într-un mesaj de final de an. 

Infantino a cerut înțelegere din partea oamenilor cu putere de decizie în fotbalul mondial, pentru a duce la bun sfârșit toate proiectele: „Vom lucra împreună pentru unitate şi pentru binele tuturor. 2022 va fi un an special şi memorabil şi vreau să vă urez tuturor toate cele bune”.

Citește și alte știri din fotbalul mondial: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.